Datum: |
maandag 5 februari 2024 |
Locatie: |
Zaal Stockmans |
Startuur: |
19u30 |
Duur: |
twee uur zonder pauze |
Taalniveau: |
|
Hou je van koken en ontdek je graag nieuwe recepten? Vind je het jammer om restjes te moeten weggooien? Wil je minder voedsel verspillen? Dan mag je deze kookworkshops zeker niet missen. We verkennen verschillende technieken om voeding langer te kunnen bewaren. Van confituren en siropen over chutneys tot melkzuurfermentatie.
De winter biedt heel wat mogelijkheden om te conserveren. In de workshop Van pickles tot zuurkool fermenteren we koolsoorten en maken we pickles met seizoensgebonden producten. Je ontdekt hoe je fermentatietechnieken en zuren kan gebruiken om voeding langer te bewaren.
IN SAMENWERKING MET CSA BOERDERIJ BIOBERG, INTEGRATIEDIENST ZAVENTEM, SAAMO ZAVENTEM - BUURTHUIS MOZAÏEK