Menu

Renate Coen

Bewaar al het lekkers: van pickels tot zuurkool

vormingsaanbod-bewaar-al-het-lekkers-van-pickles-tot-zuurkool-c-sigmund.jpg

Datum:
maandag 5 februari 2024
Locatie:
Zaal Stockmans
Startuur:
19u30
Duur:
twee uur zonder pauze
Taalniveau:
 
Wachtlijst »

Hou je van koken en ontdek je graag nieuwe recepten? Vind je het jammer om restjes te moeten weggooien? Wil je minder voedsel verspillen? Dan mag je deze kookworkshops zeker niet missen. We verkennen verschillende technieken om voeding langer te kunnen bewaren. Van confituren en siropen over chutneys tot melkzuurfermentatie. 

De winter biedt heel wat mogelijkheden om te conserveren. In de workshop Van pickles tot zuurkool fermenteren we koolsoorten en maken we pickles met seizoensgebonden producten. Je ontdekt hoe je fermentatietechnieken en zuren kan gebruiken om voeding langer te bewaren. 

PRAKTISCHE INFO 

  • Wanneer: MA 5 FEB '24 van 19U30 tot 21U30 
  • Breng een schort, snijmesje, snijplank, keukenhanddoek en grote bokalen met deksel of weckpotten (75 cl) mee. 
  • De workshop vindt plaats in de Stockmanszaal. Ingang & parking aan de achterkant van het gebouw (Keibergstraat). 

INSCHRIJVEN 

  • Deelnameprijs: € 20 
  • Inschrijven doe je via Avansa. Via de inschrijvingsknop hierboven kom je automatisch op hun website terecht.

Credits

IN SAMENWERKING MET CSA BOERDERIJ BIOBERG, INTEGRATIEDIENST ZAVENTEM, SAAMO ZAVENTEM - BUURTHUIS MOZAÏEK

Galerij


Wachtlijst »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.