Menu
Praktisch

Bereikbaarheid

Adres


Willem Lambertstraat 10, 1930 Zaventem

De hoofdingang van CC De Factorij bereik je langs de Willem Lambertstraat via de trappen. Opgelet: Er is een rolstoelpad ingewerkt in de trappen, daardoor is het niveau van de trappen niet overal even hoog. Hou daarom uiterst links (muur bib) of rechts (muur CC) aan, enkel hier zijn de trappen gelijk verdeeld. De deuren op niveau van Bistro F zijn geen ingang, dit zijn nooddeuren.

CC De Factorij ligt vlakbij het treinstation Zaventem dus we moedigen het gebruik van het openbaar vervoer sterk aan.

 

Openbaar vervoer


Trein
Het station Zaventem ligt op slechts één minuut loopafstand van het cultuurcentrum. Wandel het station uit richting spoor 1 en neem de trap uitgang Keibergstraat. Na 50 meter zie je CC De Factorij aan je linkerzijde.

Je kan ook via station Zaventem Luchthaven (Brussels Airport) reizen. Dan betaal je wel diabolotaks (extra toeslag op je ticket). Het cultuurcentrum bereik je vanuit de luchthaven met de fiets (10 min), met een taxi of neem de bus en stap af aan de halte Zaventem Kerkplein (zie bus). Meer info via www.nmbs.be

Bus
Vanaf Zaventem halte Kerkplein is het slechts 5 minuten wandelen naar het cultuurcentrum. Volgende bussen stoppen aan Zaventem Kerkplein: lijn 272, lijn 282, lijn 359, lijn 530, lijn 531, lijn 616 en lijn 830. Stippel je busreis uit via www.delijn.be

 

Met de fiets


Je fiets kan je kwijt in de fietsenstalling (via ingang Keibergstraat 1). Een elektrische fiets kan je opladen aan één van de twee laadpalen.

 

Toch met de auto?


Zaventem is vanuit Antwerpen bereikbaar via de E19. Vertrek je vanuit Gent of Brussel dan neem je de E40. Je neemt best afslag Zaventem-Henneaulaan.

 

Parkeren


CC De Factorij ligt vlakbij het station dus we moedigen het gebruik van het openbaar vervoer sterk aan. Je fiets kan je kwijt in de fietsenstalling (ingang Keibergstraat). Kom je toch met de auto? Vertrek ruim op tijd naar de voorstelling: zo heb je alle tijd om te parkeren. Het parkeerplan helpt je op weg.

In Zaventem centrum is het verplicht de geldige Europese blauwe schijf te plaatsen tussen 7 uur ’s morgens en 20 uur ’s avonds. Rond CC De Factorij is de maximale parkeerduur 11 uur, behalve in de Stationsstraat daar parkeer je maximaal 2 uur. De blauwe schijf mag niet worden geplaatst op het Kerkplein, hier is betalend parkeren van kracht. Tenzij alle parkeermeters defect zijn dan moet je een Europese blauwe schijf zichtbaar in je voertuig plaatsen.

Parkeerplan CC De Factorij

 

Shuttledienst


Het college van burgemeester en schepenen heeft Taxi Walter Zaventem aangeduid om een shuttledienst te verzorgen in de gemeente Zaventem. Na de voorstelling kan je gebruik maken van deze shuttledienst binnen de grenzen van Groot-Zaventem: Zaventem, Sterrebeek, Nossegem en Sint-Stevens-Woluwe. Er worden busjes voorzien van 8 zitplaatsen.

Om gebruik te maken van deze shuttledienst neem je zelf contact op met Taxi Walter Zaventem. Je betaalt € 5 per persoon (bij aanvang van de rit).

Belangrijk bij reservatie:

  • je moet in het bezit zijn van een toegangsticket van de CC De Factorij
  • aangeven naar welke deelgemeente je wenst vervoerd te worden
  • vermelden met hoeveel personen je bent

De busjes staan ter beschikking vanaf 21u30 tot 01u30 voor het CC op de Willem Lambertstraat.