Menu

Scholen

CC De Factorij wil een creatieve en toegankelijke plek zijn waar alle Zaventemenaren en zeker kinderen en jongeren genieten van kunst en cultuur. Met het aanbod voor scholen proberen we een eerste stap te zetten om dit doel te verwezenlijken, want helaas zijn er veel kinderen en jongeren die in familieverband of in de eigen vrije tijd weinig of helemaal niet aan cultuur participeren.

Via een prikkelend schoolprogramma kunnen zij toch onderdompeld worden in een cultuurbad, in de hoop dat er zo een zaadje gepland wordt en ze later zelf de keuze maken om actief aan cultuur te participeren.

Weliswaar is het scholenaanbod nog in opbouw. We kiezen er bewust voor om het programma voor scholen in stappen uit te bouwen, zodat elk onderdeel met evenveel zorg en aandacht kan uitgewerkt worden. In het eerste seizoen lag de focus op het uitbouwen van een mooi en interessant aanbod in de fantastische theaterzaal. In een latere fase wordt het programma aangevuld met een boeiend educatief aanbod, maar ook beeldende kunst krijgt een plek. En wie weet komt het cultuurcentrum wel eens op bezoek in jouw school.

Ga op ontdekkingstocht in de brochure(s) en stel een mooi programma samen voor je leerlingen. Wij kijken er alvast naar uit om een mooi traject met de scholen te kunnen uitzetten. Een traject waar ontdekking en samenwerking centraal staan.

Onderaan deze pagina kan je de schoolbrochure(s) van 2019-2020 downloaden.

Wil je deze ook graag op papier ontvangen? Stuur dan een mailtje naar scholen@ccdefactorij.be