Menu

Scholen

of spring meteen naar jouw leeftijd:

Coronamaatregelen voor scholen

Voor schoolvoorstellingen vanaf 6 december zijn volgende maatregelen van kracht:

  • Voor secundair onderwijs gelden nog steeds dezelfde maatregelen: (meerdere klasbubbels, geen mondmaskers of social distancing) bij een publiek van minder dan 200 leerlingen. Bij meer dan 200 leerlingen gelden de maatregelen van CIRM en worden de leerlingen verdeeld over de zaal in hun klas- of schoolbubbels. Leerlingen blijven dus in hun klasbubbel zitten, daar hoeft de afstand niet bewaard te worden. Mondmaskers zijn in dat geval wel verplicht.
  • Voor basisonderwijs is er één afwijking: vanaf het 1e leerjaar is het dragen van een mondmasker verplicht, ook bij een publiek van minder dan 200 leerlingen.
  • Het Covid Safe Ticket (CST) zal niet worden opgevraagd bij scholen.

Indien er een schoolvoorstelling afwijkt van de huidige maatregelen (verandering qua aantal inschrijvingen waardoor er minder of meer dan 200 leerlingen in de zaal zitten) dan brengen we uiteraard de ingeschreven klassen meteen op de hoogte.

Reserveren

Op maandag 14 juni om 10 uur staat het cutluuraanbod voor scholen online. Vanaf dan kunnen alle scholen reserveren. Zaventemse scholen krijgen wel voorrang bij het toekennen van de reservaties. We doen ons uiterste best om alle reservaties voor het einde van het schooljaar te bevestigen.

Je kan via de informatiepagina’s van de voorstellingen naar de reservatiepagina doorklikken of rechtstreeks via deze link.

Net als voorheen geef je de voorkeuren door van jouw school, later ontvang je van ons een bevestigingsmail met alle aan jouw school toegekende reservaties. Probeer de inschrijvingen van de school zoveel mogelijk te bundelen. Hou bij de reservatie rekening met andere uitstappen, verlofdagen, sportdagen, pedagogische studiedagen,…

We begrijpen dat je bij reservatie in juni nog geen exacte aantallen kent voor het volgende schooljaar. Probeer wel het aantal leerlingen zo correct mogelijk in te schatten.

Omkadering & Feedback

Lesmateriaal
Een goede voorbereiding in de klas zorgt voor een betere beleving van de voorstelling door de leerlingen. Bij elke voorstelling proberen we dan ook de nodige ondersteunende educatieve materialen te bezorgen, zoals een lesmap, trailers, flyers en affiches. Bij sommige voorstellingen of films zijn er ook workshops beschikbaar. De informatie hierover vind je steeds bij de betreffende activiteit. We hopen jullie warm te maken om voldoende tijd vrij te maken om op voorhand met het aangeleverde materiaal aan de slag te gaan.

Hier kan je vanaf eind augustus lesmappen en ander educatief materiaal downloaden.

Vragen of verduidelijking bij lesmateriaal of een bepaalde opdracht? Onze scholenprogrammator Stienus Keersmaekers helpt je graag verder.

Feedback - Evaluatieformulier
Na het bezoek aan CC De Factorij ontvangen jullie een evaluatieformulier. We zien deze graag in groten getale terug onze richting uitkomen zodat we een beter zicht hebben op hoe de voorstellingen en omkadering onthaald werden. Zo kunnen we ons aanbod beter afstemmen op jullie verwachtingen en noden.

Vanaf september kan je hier het evaluatieformulier downloaden.

AFWEZIGHEDEN EN ANNULERING

In normale omstandigheden rekenen we bij de facturatie minimum 90% van het aantal gereserveerde leerlingen aan. Uitzonderlijk wijken we dit cultuurseizoen af van deze regel wegens de onzekerheden die COVID-19 met zich meebrengt. We zullen dus tijdelijk de effectief aanwezige leerlingen aanrekenen, ook al zijn er minder dan 90% van het aantal gereserveerde leerlingen aanwezig.

De volledige annulatie van een reservatie kan na bevestiging in september alleen kosteloos indien er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd. We proberen in eerste instantie in overleg de reservatie te verplaatsen naar een later tijdstip of een andere voorstelling. In alle andere gevallen blijven de standaard regels gelden en rekenen we bij onrechtmatig annuleren het volledige inschrijvingsbedrag aan.

Avondvoorstellingen in schoolverband

Wens je met je leerlingen naar een avondvoorstelling te komen, contacteer dan onze scholenprogrammator via scholen@ccdefactorij.be. Gezelschappen hanteren soms een maximum voor het aantal toeschouwers dat in schoolverband komt kijken.  

Contact

Stienus Keersmaekers
Programmator scholen en familievoorstellingen
scholen@ccdefactorij.be
02 307 72 66

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10a - 1930 Zaventem
www.ccdefactorij.be - info@ccdefactorij.be
02 307 72 72

Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.