Menu

Scholen

CC De Factorij wil een creatieve en toegankelijke plek zijn waar alle Zaventemenaren, en zeker kinderen en jongeren, genieten van kunst en cultuur. Met het aanbod voor scholen proberen we een eerste stap te zetten om dit doel te verwezenlijken, want helaas zijn er veel kinderen en jongeren die in familieverband of in de eigen vrije tijd weinig of helemaal niet aan cultuur participeren.

Via een prikkelend schoolprogramma kunnen we hen toch onderdompelen in een cultuurbad, in de hoop dat we zo een zaadje planten en ze later zelf de keuze maken om actief aan cultuur te participeren.

Weliswaar ons programma is nog in opbouw. We kiezen er bewust voor om ons aanbod voor scholen in stappen uit te bouwen, zodat we elk onderdeel met evenveel zorg en aandacht kunnen uitwerken. In ons eerste seizoen leggen we de focus op het uitbouwen van een mooi en interessant aanbod in onze fantastische theaterzaal. In een latere fase vullen we het programma aan met een boeiend educatief aanbod, maar ook beeldende kunst krijgt een plek. En wie weet komt het cultuurcentrum wel eens op bezoek in jullie school.

Ga op ontdekkingstocht in onze brochure(s) en stel een mooi programma samen voor jullie leerlingen. Wij kijken er alvast naar uit om een mooi traject met de scholen te kunnen uitzetten. Een traject waar ontdekking en samenwerking centraal staan.

Download

Schoolbrochure kleuter en lager onderwijs 

Schoolbrochure secundair onderwijs