Datum: |
maandag 15 april 2024 |
Locatie: |
Zaal Stockmans |
Startuur: |
19u30 |
Duur: |
twee uur zonder pauze |
Taalniveau: |
|
Hou je van koken en ontdek je graag nieuwe recepten? Vind je het jammer om restjes te moeten weggooien? Wil je minder voedsel verspillen? Dan mag je deze kookworkshops zeker niet missen. Elke workshop vraagt om een aparte inschrijving.
De workshop Chutney en curry maken bestaat uit twee avonden waarbij je op beide sessies (15 april en 13 mei) aanwezig bent.
Verschillende conserveringstechnieken komen aan bod, alsook het belang van steriliseren. Uiteraard gaan we deze technieken samen uitproberen en proeven we al het lekkers van het seizoen. In Zuidoost-Azië combineren ze inmaken met suikers en zuren om unieke chutneys te maken. Chutneys zijn grove sauzen die door middel van suikers en azijn maanden kunnen bewaren.
In de eerste sessie (15 april) maken we klassiekers als tomaten- en mangochutney en vullen ons gamma aan met eigen combinaties. In de tweede sessie (13 mei) serveren we de chutneys bij een assortiment van curry's. Een curry is een gerecht dat op smaak wordt gebracht met verschillende specerijen. Voor dit feestbuffet mag iedereen iemand uitnodigen om aan te schuiven aan tafel. Jouw genodigde mag om 20U00 komen eten.
IN SAMENWERKING MET CSA BOERDERIJ BIOBERG, INTEGRATIEDIENST ZAVENTEM, SAAMO ZAVENTEM - BUURTHUIS MOZAÏEK