Menu

Renate Coen

Bewaar al het lekkers: confituren en siropen maken

vormingsaanbod-bewaar-al-het-lekkers-confituren-en-siropen-c-jonathan-pielmayer.jpg

Datum:
maandag 23 oktober 2023
Locatie:
Zaal Stockmans
Startuur:
19u30
Duur:
120 minuten zonder pauze
Taalniveau:
 
Wachtlijst »

Hou je van koken en ontdek je graag nieuwe recepten? Vind je het jammer om restjes te moeten weggooien? Wil je minder voedsel verspillen? Dan mag je deze kookworkshops zeker niet missen. Elke workshop vraagt om een aparte inschrijving. 

In de sessie Confituren en siropen verkennen we verschillende technieken om voeding langer te kunnen bewaren. Van confituren en siropen over chutneys tot melkzuurfermentatie. We gaan aan de slag met verrassende recepten en maken ook tijd om samen te proeven. 

De meest gebruikte manier om te conserveren is door middel van suikers. In deze eerste workshop uit de reeks ontdek je hoe dat precies werkt. We maken samen verschillende siropen en confituren. We werken niet alleen met fruit, maar ook met groenten en kruiden. En we experimenteren met originele smaakmakers. 

PRAKTISCHE INFO 

  • Wanneer: MA 23 OKT '23 van 19U30 tot 21U30 
  • Breng een schort, snijmesje, snijplank, keukenhanddoek en 2 à 3 glazen bokalen (ca 2 dl) met deksel mee.  
  • De workshop vindt plaats in de Stockmanszaal. Ingang & parking aan de achterkant van het gebouw (Keibergstraat). 

INSCHRIJVEN 

  • Deelnameprijs: € 20 
  • Inschrijven doe je via Avansa. Via de inschrijvingsknop hierboven kom je automatisch op hun website terecht.  

Credits

IN SAMENWERKING MET CSA BOERDERIJ BIOBERG, INTEGRATIEDIENST ZAVENTEM, SAAMO ZAVENTEM - BUURTHUIS MOZAÏEK

Galerij


Wachtlijst »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.