Datum: |
maandag 23 oktober 2023 |
Locatie: |
Zaal Stockmans |
Startuur: |
19u30 |
Duur: |
120 minuten zonder pauze |
Taalniveau: |
![]() ![]() ![]() |
Hou je van koken en ontdek je graag nieuwe recepten? Vind je het jammer om restjes te moeten weggooien? Wil je minder voedsel verspillen? Dan mag je deze kookworkshops zeker niet missen. Elke workshop vraagt om een aparte inschrijving.
In de sessie Confituren en siropen verkennen we verschillende technieken om voeding langer te kunnen bewaren. Van confituren en siropen over chutneys tot melkzuurfermentatie. We gaan aan de slag met verrassende recepten en maken ook tijd om samen te proeven.
De meest gebruikte manier om te conserveren is door middel van suikers. In deze eerste workshop uit de reeks ontdek je hoe dat precies werkt. We maken samen verschillende siropen en confituren. We werken niet alleen met fruit, maar ook met groenten en kruiden. En we experimenteren met originele smaakmakers.
IN SAMENWERKING MET CSA BOERDERIJ BIOBERG, INTEGRATIEDIENST ZAVENTEM, SAAMO ZAVENTEM - BUURTHUIS MOZAÏEK