Menu
Woord
literatuur
klassiek

Lize Spit, Elise Caluwaerts & Kim Van den Brempt

Avondrood

avondrood-athos-burez.jpg

Datum:
vrijdag 22 december 2017
Zaal:
CC De Factorij - Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
75 minuten zonder pauze
Taalniveau:
 
Koop tickets »

Avondrood is een literair-muzikale productie met Lize Spit, Elise Caluwaerts en Kim Van den Brempt, gebaseerd op de Vier letzte Lieder van Richard Strauss. De eerste uitvoering van zijn werk in de Londense Royal Albert Hall heeft Strauss niet meer mogen meemaken.

Strauss baseerde zich voor Vier letzte lieder op teksten van Joseph von Eichendorff en Herman Hesse. Teksten vol melancholie, reflectie en berusting. In Avondrood proberen Caluwaerts en Van den Brempt de romantische ondertoon van Hesse en Strauss te vangen. Lize Spit is sinds haar bejubelde debuut en bestseller Het smelt niet meer weg te branden uit onze literatuur. Voor de gelegenheid schreef ze een nieuwe tekst. Het drietal zet ze met Avondrood de scène in volle gloed.

Een productie van Behoud de Begeerte.

www.begeerte.be

collector's item Monsterdal met unieke downloadcode

Monsterdal, het verhaal dat Lize Spit speciaal voor Avondrood schreef, wordt in zeer beperkte oplage uitgegeven, een collector's item dus.

Het boekje is na afloop van de voorstelling te koop (€ 20) bij de boekenstand van Behoud de Begeerte. Het bevat naast de tekst ook een unieke downloadcode, waarmee de Vier letzte Lieder te beluisteren zijn zoals ze tijdens Avondrood door Elise Caluwaerts en Kim Van den Brempt worden uitgevoerd.

Monsterdal vertelt het verhaal van een gevierd dirigent, die vlak voor aanvang van een uitvoering van Richard Strauss’ Vier letzte Lieder geplaagd wordt door een vlaag van zinsverbijstering. Impulsief verlaat hij het podium en reist per taxi richting het Zwarte Woud, de vakantiebestemming van zijn jeugd. Onderweg wordt tijdens gesprekken met de taxichauffeur duidelijk waarvoor de dirigent op de vlucht is.
 

Credits

DECOR SVEN GROOTEN
LICHT HUGO MOENS
VIDEO KLAAS VERPOEST
DRAMATURGIE HANS BOGAERT

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

do 31 jan 19 - 19u30
Gedichtendag 2019
Woord
muziek
performance
poëzie
volkskeuken
Koop tickets »
zo 3 feb 19 - 10u30
Schrijvers op zondag
Woord
literatuur
Koop tickets »
wo 24 apr 19 - 20u00
Jubilee Lanoye
Woord
literatuur
muziek
verjaardag
Koop tickets »