Menu
jan 26, 2024

Interview met Dafne Maes van Willen meten wat wij weten

Interview met Dafne Maes van Willen meten wat wij weten

In april komen jullie met de voorstelling Willen meten wat wij weten naar Zaventem. Waar gaat de voorstelling over?

Zoals de titel zegt, we denken veel te weten door te meten. Door goed dingen af te meten denken we de dingen onder controle te hebben. En meten doen we letterlijk door grenzen af te bakenen in ons leven, wat is onze eigendom, wat behoort ons toe? Maar ook uw mentale boundries of grenzen. En door dat te meten denken we alles onder controle te hebben. Maar wat gebeurt er als je buiten je territorium gaat? En hoe reageren anderen daar op?

En hoe brengen jullie dat op podium?

Het decor is van Erki De Vries van WIThWIT en hij heeft voor ons een soort van DJ-booth ontworpen die heel geometrisch uit driehoeken bestaat die kan uitklappen en openplooien. Daar zit ook de installatie van Linde, onze speler en live-muzikant in. Er worden delen van gebruikt om onze voorstelling en fysieke ruimte af te meten.

Tijdens de voorstelling gaan we onze ruimte bouwen. In het begin heb je alleen de DJ-booth, maar tijdens de voorstelling wordt er met gebruik van touwen in 3D een soort van ruimte afgebakend. En dat is dan de ruimte waarin de spelers gaan bewegen, maar wat als er dan iemand buiten komt. Wat gebeurt er dan?

Jullie komen niet alleen met de voorstelling, maar ook met een hele LAP-dag. Wat is dat?

Een LAP dag is een dag waarin wij families willen onderdompelen in een voorstelling kijken, maar ook het doen. Wij geloven er in dat je dans kunt kijken maar ook kunt voelen. We hebben allemaal opdrachten ontworpen, niet alleen beweging, maar ook beeldende en muzikale opdrachten die kinderen en hun ouders actief in beweging zetten. We zien echt families die samen komen, ontdekken, kijken en doen en daarin elkaar kunnen verrassen.

Waarom zouden de families van Zaventem komen kijken?

Omdat het echt een geheel is dat speciaal is ontworpen voor families wordt dans toegankelijk gebracht voor kinderen en hun ouders. Iedereen kan met ons komen meten, weten en samen bouwen. De installatie komt ook in het klein in de foyer. De kinderen en hun ouders kunnen na de voorstelling deze ontdekken en spelen met de touwen enzovoort.

Het wordt echt een hele leuke dag. Komen, komen, komen!

Tickets en meer info over de voorstelling (16/04)


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.