Menu

Welkom terug!

240201-tot-onze-grote-spijt-c-diego-franssens-6.jpg

Datum:
donderdag 1 februari 2024
Locatie:
Theaterzaal Maupertuis
Startuur:
20u00
Duur:
80 minuten
Leeftijd:
+16J
Taalniveau:
 
Koop tickets »

Ge moet u dat voorstellen: ge loopt over een strand,  
ge zijt helemaal alleen,  
gesteld op uw eigen gezelschap,  
het is tegen de middag, de zon schijnt hard, ook al is het februari,  
ge zijt de klif afgedaald om te gaan lezen,  
ge loopt langs de kliffen naar het plekje waar ge altijd komt liggen  
en lap: daar ligt ineens op uw pad een dolfijn.  
Wat zoudt gij doen?  
Want ineens zijt ge niet meer alleen op dat strand.  
Ineens is daar een ander leven, in dode vorm weliswaar. 
Een ander verhaal dat uw pad kruist.  

Op zoek naar wat het gevoel spijt in zijn leven komt doen, kruisen vele verhalen het pad van Johan Terryn. Elkeen vertelt hem over zijn of haar grote spijt. Elkeen is op zoek naar een manier om de spijt te verteren. 
Tot onze grote spijt, de nieuwe voorstelling van Johan Terryn, is een reis doorheen ons wonderlijke ‘spijtverteringsstelsel’.  
 
De theatervoorstelling volgt op de podcast met de gelijknamige titel waarin Johan Terryn praat met mensen over hun grote spijt. Een onderwerp waar je niet vaak over spreekt, een gevoel dat je liever niet hebt. Samen met partner in crime Randall Casaer zoekt hij filosoferend en badinerend naar het nut van het gevoel spijt, wat het komt vertellen en hoe je die spijt uit het verleden kan omzetten naar iets waardevols voor de toekomst. 

De podcast Tot onze grote spijt domineerde tien weken lang de top 20 van de best beluisterde podcasts in België en blijft te beluisteren op alle podcastkanalen. Wellicht volgt er een tweede reeks in aanloop van seizoen 2023-2024. Ook een boek staat nog op de planning.  

Tot onze grote spijt volgt daarmee het voorbeeld van Het uur blauw (over afscheid nemen en rouwen), een project dat zich ook op verschillende fronten liet vertellen: eerst als podcast, dan als theatervoorstelling en boek. Ook in de nieuwe voorstelling zal Terryn zijn persoonlijke verhaal en zoektocht brengen, gesteund door zijn gesprekspartners uit de podcast, die als het ware als personages mee op het podium staan. 

Sinds ‘Het uur blauw’ besef ik dat mijn kracht zit in die combinatie van lichtheid en diepgang. Ik wil vrolijke, betekenisvolle verhalen vertellen die raken in het hart en een balsem zijn voor de ziel, en zo op het eerste zicht zware gespreksonderwerpen een beetje lichter maken. 

Johan Terryn wil een ritueel aanreiken om spijt te verteren. Maar doet dat op een bedje van humor, als een volleerd conferencier. Een conferencier du coeur.

johanterryn.com/totonzegrotespijt-podcast 
johanterryn.com 

pers

"Spijt geeft feedback op ons leven" - Lees hier een interview op VRTmax

 

 

Credits

TEKST & SPEL JOHAN TERRYN 
COACH RANDALL CASAER 
MUZIEK ROBBE PETITJEAN 
PORTRET GWEN VANDERSTRAETEN 
PRODUCTIE IN SAMENWERKING MET DE STUDIO & SABAM FOR CULTURE 


Koop tickets »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.