Menu
luthomania-c-philippe-malfeyt.jpg

Datum:
vrijdag 17 mei 2019
Locatie:
Theaterzaal Maupertuis
Startuur:
20u00
Duur:
30 min lezing + 70 min concert
 
Koop tickets »

Actie: Koop 1 ticket en krijg 1 gratis.

Neem gratis een extra persoon mee naar dit concert.

bestel hier je 1+1 ticket

Drie grote muziekculturen ontmoeten elkaar in een populair en eeuwenoud instrument: de luit, hier bespeeld door een Chinees, een Marokkaan en een Belg. Zij voeren een dialoog tussen traditionele en nieuwe composities, waarin elke musicus zijn eigen lokale kleur ten gehore brengt: Chinese pentatoniek, Arabische taksim, barok en zelfs jazz- en hedendaagse invloeden.

Na vele concerten en twee gelauwerde CD's (Périples en Itinérances) droomden de drie muzikanten van Luthomania van een confrontatie met een ander tokkelinstrument: de harp, een instrument met een millenialange geschiedenis, die men in dezelfde drie culturen veelvuldig aantreft. De Chinese guzheng, de Arabische qanun en de Europese barokharp voegen een sensuele toets en klankwatervallen toe aan het oorspronkelijke trio. In dit programma navigeert elke musicus van de ene cultuur naar de andere. Hun muziek roept impressionistische en meditatieve sferen op, maar kan ook verrassen in exuberante explosies van virtuositeit. De samenwerking van de zes muzikanten resulteerde in de nieuwe CD Peregrina.

www.facebook.com/Luthomania

 

 

 

Credits

PIPA HUA XIA
BAROKGITAAR, LUIT, THEORBE & COLASCIONE PHILIPPE MALFEYT
UD & SENTIR ABID EL BAHRI
QANÛN OSAMA ABDULRASOL
BAROKHARP HANNELORE DEVAERE
GUZHENG LI’LING HUANG

 

Galerij


Koop tickets »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.