Menu
Theater
jongeren
tekstvoorstelling

fABULEUS & GRIP (Jan Martens)

Passing the Bechdel test

passingthebechdeltest.jpg

Datum:
vrijdag 10 mei 2019
Zaal:
CC De Factorij Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
90 minuten
Leeftijd:
+15J
Taalniveau:
 
Standaard
€ 16,00
Vriendenprijs
€ 14,00
-26
€ 12,00
65+
€ 13,00
Kansentarief volwassene
€ 3,50
Kansentarief kinderen
€ 2,50
Koop tickets »


CC De Factorij heeft oog voor jongvolwassenen en tipt een aantal voorstellingen voor volwassenen die ook geschikt zijn voor jongeren.

 

De allereerste voorstelling waarin Jan Martens radicaal kiest voor taal, dat moet je gezien hebben! "Omdat het vrije woord een van de weinige instrumenten is om je te bevrijden." (vrij naar Rachida Lamrabet).

"There are some stories which need to be retold by each generation." - Virginia Woolf, 1927

In Passing The Bechdel Test maakt Jan Martens samen met dertien jongeren een stand van zaken op met betrekking tot genderdiversiteit en gendergelijkheid in de wereld vandaag. Dertien jongeren kruipen in elkaars huid en in die van vrouwelijke auteurs en persoonlijkheden van vroeger en nu, van Woolf over Winterson tot Sontag, Solnit en Solange. Tekstfragmenten uit brieven, dagboeken, lyrics, essays en TED-talks vormen het frame waaraan hun eigen biografie wordt toegevoegd. Voor de eerste keer trekt Jan Martens volop de kaart van tekst. Vanuit zijn choreografische blik ontwerpt hij samen met 13 jongeren v/x dit manifest voor de toekomst.

Passing The Bechdel Test is een pleidoom om die persoon te worden, die je wil worden. Omdat de mogelijkheden oneindig zijn.

GRIP is een choreografisch platform dat het werk van choreograaf Jan Martens produceert en ondersteunt. Het werk van Jan Martens stelt steeds de mens centraal en wordt gevoed door de overtuiging dat elk lichaam kan communiceren. Jan Martens is momenteel Creative Associate bij deSingel in Antwerpen (2017-21) en Artiste Associé bij Le Gymnase CDCN in Roubaix (2016-18). Vorig seizoen kon je bij ons al genieten van zijn voorstelling Rule of three

fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater en vaste waarde in het Vlaamse theaterlandschap. Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. Op het podium staan de ene keer jongeren, de andere keer professionelen.

www.grip.house
​www.fabuleus.be

inleiding

19u00: Inleiding door de makers van de voorstelling. Schrijf je in via de knop "Koop tickets".

PERS

"Intens en aangrijpend". Lees hier een artikel uit Ons Erfdeel
Interview met Jan Martens in Zizo en in De Standaard
 

Credits

REGIE/CHOREOGRAFIE JAN MARTENS 
PERFORMERS ISABEL BRAAMKOLK, NOOR CAESTECKER, ANOUK CLAASSEN, RENÉE DE CONINCK, LUNA GLOWACKI, BENTE GOVAERTS, NOOR HOLLEMEERSCH, BIRGIT LESAGE, MARIE LIBENS, HANNAH PEIREN, CELINA VERCRUYSSE, YANOU VAN DESSEL & MIRREN VANDENBERK 
ARTISTIEKE ASSISTENTIE KIMMY LIGTVOET 
DRAMATURGIE PETER ANTHONISSEN 
PRODUCTIE FABULEUS & GRIP


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

do 20 dec 18 - 20u00
MARX
Theater
Laatste tickets »
vr 11 jan 19 - 20u00
Perhaps All The Dragons
Theater
film
installatie
Koop tickets »
za 12 jan 19 - 20u00
Perhaps All The Dragons
Theater
film
installatie
Koop tickets »