Menu
Theater
muziektheater

DE KOLONIEMT & HERMESensemble

Mevrouw Bob

tania-cpat-verbruggen.jpg

Datum:
zaterdag 29 september 2018
Zaal:
CC De Factorij Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
90 minuten (o.v.)
Taalniveau:
 
Koop tickets »

Life’s a bitch. Niemand wordt geboren voor zijn plezier. Of per ongeluk. Allemaal komen we hier iets doen, iets leren. Wat onszelf betreft is dat wel duidelijk. We weten waar onze pijnpuntjes zitten. Maar van anderen vinden we gemakkelijk dat zij louter geboren lijken om plezier te maken en geluk te hebben. Zeker wanneer het gaat om de welvarenden van deze wereld. De geprivilegieerden. Mevrouw Bob komt je de ogen openen.

Mevrouw Bob is geen monoloog, maar een rasechte dialoog tussen tekst en muziek. Tania Van der Sanden speelt mevrouw Bob, een erg succesvolle zakenvrouw. Een ongeneeslijke ziekte manifesteert zich acuut.

Bo Spaenc componeert de beklemmende score en speelt en zingt live. Mathias Coppens schrijft additionele hedendaagse muziek. Net zoals mevrouw Bobs herinneringen klinkt de muziek soms ver weg, iel en schraal, dan weer helder en dichtbij. Het spitse marimba- en percussiewerk van Bo is complementair met de melancholie van de warme en soms schurende altviool van Marc Tooten van het HERMESensemble. De klanken en ritmes zijn tegelijk zalf én zout op de wonde. 

Artist in residence Peter De Graef schrijft een nieuwe tekst voor topactrice Tania Van der Sanden, die niet enkel bekend is van haar werk voor televisie (Vaneigens, In de Gloria, Het Eiland, De Ronde…), maar ook al decennialang een vaste waarde is in het Vlaamse theater. Sam Bogaerts coacht. Hij is een van de godfathers van het Vlaamse theater en werkt al sinds de jaren 80 geregeld met Tania samen (Who’s Afraid of Virgina Wolf; Eva, Hitlers lief). 

Mevrouw Bob maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen DE KOLONIEMT en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Tania Van der Sanden, Bruno Vanden Broecke, Lucas Van den Eynde, Peter De Graef en Vic De Wachter gaan een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

www.dekoloniemt.be

 

Credits

SPEL TANIA VAN DER SANDEN
COMPOSITIE, REGIE & LIVEMUZIEK BO SPAENC
ALTVIOOL MARC TOOTEN (HERMESENSEMBLE)
TEKST PETER DE GRAEF
COACH SAM BOGAERTS
REGIE-ASSISTENTIE PEGGY DE LANDTSHEER
VORM & LICHT MARK VAN DENESSE & DRIES BELLINKX
ADDITIONELE COMPOSITIE MATHIAS COPPENS (HERMESENSEMBLE)
KOSTUUMS CHRIS SNIK
TECHNIEK DRIES BELLINKX
MET DE STEUN VAN CC BERCHEM EN DE BELGISCHE TAX SHELTER

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

vr 22 nov 19 - 20u00
Reverence
Theater
Seniorenweek
solovoorstelling
Koop tickets »
zo 24 nov 19 - 15u00
Swing
Theater
dans
Seniorenweek
Koop tickets »
vr 13 dec 19 - 20u00
True Copy
Theater
videokunst
Koop tickets »