Menu

ism Stormopkomst

Dag van de toekomst

msb-beweging.png

Datum:
zondag 28 november 2021
Locatie:
Cultuurcentrum De Factorij
Startuur:
12u00
Duur:
doorlopend van 12U00 tot 18U00
Leeftijd:
3-12J
Taalniveau:
 
Koop je festivalticket »

Vanaf ZA 20 NOV heb je een Covid Safe Ticket (CST) + mondmasker nodig voor alle activiteiten. Meer info.

---

CC De Factorij presenteert De dag van de toekomst, een verassende familiedag over technologie en tijd. We slaan hier de handen voor in elkaar met STORMOPKOMST, een festival met steeds een verrassende dosis kunst voor jong en oud.

Kom tussen 12U00 en 18U00 met je gezin naar De dag van de toekomst. Laat je meeslepen door een energieke jongleerperformance, zit met je neus bovenop robots die je – met hulp van artificiële intelligentie – leert dansen of … wordt beloond om helemaal niets te doen. Wist je trouwens dat het woord ‘robot’ nog maar honderd jaar bestaat? Sindsdien doen allerlei geruchten de ronde: gaan robots ons helpen, krijgen we dan plots veel vrije tijd of gaan zij de wereld besturen?

In de prijs van een festivalticket (€ 12 of € 8 (-12J) ) zitten de 5 doe- en speelinstallaties en de 2 voorstellingen inbegrepen. Voor de installaties moet je niet reserveren, voor de voorstellingen Man Strikes Back en / of Simple Machines moet je (op voorhand of ter plekke) wel een uur reserveren.

Dit kan je al zeker ontdekken op De Dag van de toekomst:

Man strikes back - Post uit Hessdalen (14u30) | +6J

In deze jongleerperformance dagen mens en robot elkaar uit. Masters of ceremony: vijf houten driehoeken, een jongleur en een drummer. Stijn Grupping jongleert door botsballen van de ene driehoek naar de andere te kaatsen. Muzikant Frederik Meulyzer pikt in op het ritme met zijn drums. Samen componeren ze muziek en een intrigerend lijnenspel van rondvliegende botsballen. Alles hangt af van de precisie van de jongleur en van de reactiesnelheid van de drummer. Maar wat gebeurt er als deze driehoeken tot leven komen? Wie stuurt wie?

Reserveer je plek als je online een festivalticket koopt.

 

Simple Machines – Ugo Dehaes (om 13u30, 15u30 & 17u15) | +7J

Je neemt plaats aan een grote tafel. Ugo Dehaes legt uit hoe zijn robots geboren worden en evolueren van slijmerige cocons tot blinkende machines. Elk van zijn gekweekte robot-dansers heeft een eigen specifieke vorm, capaciteiten en bewegingsmogelijkheden. Ugo onderzoekt hoe hij zijn robots kan trainen aan de hand van artificiële intelligentie zodat ze misschien ooit zelf in staat zijn een voorstelling te bedenken en te dansen. Dan valt ook Ugo’s job als choreograaf weg. 

Simple Machines is een poging om de mens helemaal overbodig te maken in het creatieproces. Welkom in de toekomst. Na de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om de robots zelf nieuwe bewegingen aan te leren.

Reserveer je plek als je online een festivalticket koopt.


 

CURIOSUM - HANAFUBUKI (doorlopend) | +3J

Vroeger waren erop de wereld veel meer dingen. Allemaal prachtige dingen waar we niet meer bij stil staan. Ruwe dingen, harde dingen, kleurrijke dingen, glanzende dingen… 
We zijn ze vergeten of we hebben ze weggegooid of hechten we niet genoeg waarde aan dingen? Curiosum is een geheime plek waar we die grote verzameling aan dingen terugvinden. We bouwen een landschap en geven de dingen die vergeten zijn weer een plekje in de wereld.

Geen reservatie vereist.

 

Fore - Laura Pelgrims (doorlopend) | ALLE Leeftijden

Tijdens vele spelletjes Ping Pong begon het Laura Pelgrims te dagen dat ze evenveel tijd spendeerde aan het zoeken van weggekaatste balletjes dan het ping-pongen zelf. Ze besloot een spel te ontwikkelen waar de zoektocht naar het weggekaatste balletje het spel zelf wordt. 

Fore, de naam van het spel is zowel afgeleid van de golf kreet “Fore!”, die bij golf gebruikt wordt om iedereen te waarschuwen die in de vlucht van een golfbal staat of beweegt, alsook van het Antwerpse woord ‘foor’ voor kermis. In dit haast absurde spel ga je al klikkend doorheen 7 levels op zoek naar die steeds wegstuiterende bal. Jouw zoektocht wordt met screenshots geregistreerd en achteraf met je gedeeld. Wees gewaarschuwd; je blijft wellicht ietwat gefrustreerd maar wel helemaal spelverslaafd achter! 

Geen reservatie vereist.

 

augenmusik - katya Ev (doorlopend) | ALLe leeftijden

Er zwaait wat! Iedereen is welkom om deel te nemen aan de performance Augenmusik. Met een blauw politiezwaailicht in de hand maak je een symbolische en flitsende tocht doorheen de wandelgangen van cc de Factorij.

Geen reservatie vereist.

 

anna potsiluyko (doorlopend) | +5j

Zet mee de bloemetjes buiten! Samen creëren we een bloemenveld om een digitaal landschap om te toveren in een bloeiende werkelijkheid. De tuin, gevuld met roze bloemen, is voor alle bezoekers open.

Geen reservatie vereist.

 

toekomsTarcheologie - Maria E. André (doorlopend) | +5j

Zin om je handen vuil te maken? Klei mee en ontwerp objecten en elementen voor een gloednieuwe archeologische site. Ben jij een echte die hard? Maria wil je best ook leren hoe je zo’n net met twee stokjes en een bol draad maakt.

Geen reservatie vereist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerij


Koop je festivalticket »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.