Menu
invisible-3.jpg

Datum:
zaterdag 16 februari 2019
Locatie:
Theaterzaal Maupertuis
Startuur:
19u00
Duur:
60 minuten
Leeftijd:
+8j
 
Koop tickets »

Er is een mens die een vraag stelt. Ongedurig, vol verlangen. Er is een wereld die zwijgt. Onverschillig en verpletterend. Maar er is ook het leven dat steeds weer de bovenhand neemt, hoe dan ook.

Vorig seizoen opende kabinet k ons eerste seizoen met het energieke Horses. In Invisible, gecreëerd met zeven dansers van verschillende generaties, stelt kabinet k de vraag naar wat het doet met een mens als hij zijn ijkpunten verliest. Een voorstelling over loutering, hoop, troost. Hoe we dansen op het slappe koord tussen alles en niets. Hoe we fluiten in het donker.

Met kabinet k hanteren Joke Laureyns en Kwint Manshoven een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Live muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in hun werk. Met zijn voorstellingen wil kabinet k een eigen venster op de wereld openen, laten zien hoe het anders kan, stilte plaatsen tegenover een wereld vol stellingen. De poëzie van het werk is universeel. Invisible is in zijn gelaagdheid een voorstelling voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar.

www.kabinetk.be

 

WORKSHOP NA DE VOORSTELLINg

Na de voorstelling (rond 20u00) is jong en oud(ers) welkom in de foyer om wat je zag en voelde neer te schetsen op papier. Er zal een grote filmprojectie van de dansers op de muur afspelen ter ondersteuning of aanzet om te schetsen. Soms zetten we een beweging op stil dan beweegt alles weer verder... We laten de vloeiende lijnen en poëzie van de dansers door onze vingers stromen en met het puur, zacht en tegelijk duister materiaal van houtskool gaan we ons uitleven. Impressies vol expressie en dynamiek of misschien soms ook net ingetogen. Ernstig en speels. We gaan dansen met met zwarte lijnen en vegen op papier tot we er van tollen. Je hoeft niet te kunnen tekenen. We werken vanuit ons hart en buik.

Nieuw! Gratis kinderoppas tijdens familievoorstellingen.

Is een van je kindjes jonger/ouder dan de aangeduide leeftijdsgrens van een film- of theatervoorstelling? Geen paniek! Vanaf dit seizoen is je kleine/grote uk in goede handen bij onze gratis kinderoppas, terwijl je met de rest van het gezin van de familievoorstelling geniet. We richten in de foyer een knusse hoek in en schakelen enthousiaste babysitters van de Gezinsbond Groot Zaventem in.

Voor meer informatie en reservatie mail naar info@ccdefactorij.be. Opgelet de plaatsen zijn beperkt, wees er dus snel bij.

pers

  • “Invisible dompelt je onder in razende donkerte om, uiteindelijk, te troosten met een slotscène die barst van de hoop. Als een arm waaraan je veilig kan hangen terwijl je door het leven tolt.” - Focus Knack ★★★★
  • "De schreeuw van de onzichtbare kinderen." - De Standaard

Credits

CHOREOGRAFIE JOKE LAUREYNS & KWINT MANSHOVEN
DANS LOUISE TANOTO, JACOB INGRAM-DODD, KWINT MANSHOVEN, TITUS MESSIAEN, LISSE VANDEVOORT, SUELI BESSON & NAÏM GLAS
MUZIEK STIJN YLODE DE GEZELLE
PRODUCTIE KABINET K & HETPALEIS
COPRODUCTIE STUK
MET STEUN VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP & DE STAD GENT
MET DANK AAN NTGENT

Galerij


Koop tickets »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.