Menu
carmien-michels-koen-broos.jpg

Datum:
donderdag 31 januari 2019
Locatie:
Theaterzaal Maupertuis
Startuur:
17u30
 
Koop tickets »

Op Gedichtendag waait er een pittige wind door Zaventem, die jong talent van dichtbij en podiumbeesten van heinde en verre naar ons cultuurcentrum voert.

Niet alleen komen we te weten welke jongere (tussen 0 en 99 jaar) de eerste grote Zaventemse Poëziewedstrijd wint, creatief vertaald door leerlingen van de beeldende klassen en terug te vinden op verschillende raampartijen op en rond het CC, maar bewonder je ook de raamschildering die Tille Pepermans maakt op het raam van de bibliotheek!

17u30: volkskeuken

Met poëtische volkskeuken! Voor slechts € 6 schuif je je benen onder onze gezellige tafel. We serveren chili con carne en chili sin carne voor de veggies. Reserveer je plekje via de knop "Koop tickets".

Terwijl je geniet van een lekkere maaltijd fluisteren de jonge dichters van de kunstacademie je aan tafel mooie woorden toe. Wie weet verrassen ze je zelfs in de toiletten met het zachte geklater van hun pop-up poëzie. Of luister naar de inventieve audio-installaties door leerlingen van de klassen ‘Live Electronics en KlankLab’.

19u30: avondprogramma

Auteur en voormalig Europees Kampioen Poetry Slam Carmien Michels stelde een heerlijk avondvullend programma samen. Als curator schuimde ze zomerfestivals, poëzieavonden en stomende podia af en kwam zo uit bij onwaarschijnlijk talent – talent dat je niet mag missen.

  • Esohe Weyden is een dichteres, slamdichter en presentatrice uit Antwerpen die geen rust vindt tot ze iedereen in de zaal heeft geraakt. Ze is nog niet lang bezig, maar schopte het al tot de finale van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam en prijkte op een van de podia van Pukkelpop.
  • Yousra Benfquih werkt overdag aan een doctoraat en is ‘poet and columnist by night’. Met haar ijzersterke présence en eigenzinnige schrijfstijl won ze de texton-stage wedstrijd Naft voor Woord 2017 en werd ze genomineerd voor de Joost Zwagerman Essay-prijs. 
  • Samen met curator Carmien Michels gaat Seckou Ouologuem, pionier van de Vlaamse poetry slam scene, aan de slag met de leerlingen Woord. Seckou brengt zelf ook zijn beste rap en slam poetry werk, waarmee hij over de hele wereld optrad en onder meer de Diesel Award, de Vlaamse Kif Kif awards en de Van Dale Spoken award won.
  • Als ongelooflijk briljant toetje nodigen we de internationaal bejubelde Joke van Leeuwen uit. Dit jaar viert ze dat ze al veertig jaar actief is als schrijver, dichter, illustrator en podiumbeest. Van Leeuwens werk is veelvuldig vertaald en bekroond met allerlei gouden trofeeën, waaronder de Gouden Uil, de Gouden Ganzenveer en de Gouden Penseel.
  • Tussen de acts door kan je genieten van de prachtige muziek van zanger Jaouad Alloul, die in een ver verleden veel lof ving in The Voice van Vlaanderen. Met zijn prachtige stem, die moeiteloos van breekbaar naar krachtig overgaat, bezorgt hij u ongetwijfeld kippenvel.

Leuk om weten: Joke van Leeuwen houdt een signeersessie!

www.carmienmichels.be

QUOTE

"Een vrouwelijke Johnny Cash, krachtig, diep persoonlijk en met een politiek engagement dat je niet vaak hoort." - Stefan Hertmans over Carmien Michels

Credits

MET CARMIEN MICHELS, ESOHE WEYDEN, YOUSRA BENFQUIH, SECKOU OUOLOGUEM, JOKE VAN LEEUWEN & JAOUAD ALLOUL
CC DE FACTORIJ IN SAMENWERKING MET CARMIEN MICHELS, TILLE PEPERMANS, KUNSTACADEMIE ZAVENTEM, BIBLIOTHEEK DE FACTORIJ & ZAVENTEMSE SCHOLEN

 

 

 

 


Koop tickets »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.