Menu
Theater
Stripvoorstelling
Multimedia

Het nieuwstedelijk

First Contact

firstcontactckatrijnvangiel.jpg

Datum:
donderdag 28 maart 2019
Zaal:
CC De Factorij Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
65 minuten
Leeftijd:
+16J
Taalniveau:
 
Geannuleerd

Deze voorstelling werd helaas geannuleerd. We verwijzen het publiek graag door naar de voorstelling van First contact in Leuven op 4, 5 en 6 april. Meer info op de website van 30CC.

Een vader van ergens in de veertig bezit alles wat volgens de oppervlakkige normen noodzakelijk is. Hij heeft een huis in de stadsrand, een goedbetaalde maar drukke job, een knappe echtgenote en een dochter. Pas als zij 16 jaar wordt en volop haar eigen leven begint te leiden, ontdekt hij dat zijn jachtige leven verhinderd heeft haar echt te leren kennen. De man zet alles op alles om het verleden in te halen.

First Contact is de nieuwe stripvoorstelling van Het nieuwstedelijk-lid en multimedia-artiest Adriaan Van Aken. Hij ontwikkelde daarvoor de eerste volwaardige audiobased stripapplicatie ter wereld, een app dus waarmee je de strip zowel als video kan afspelen als hem 'slidend' en 'pinchend' interactief benaderen. De voorstelling die eruit voortvloeit is de live uitdraai van dit werk. De stripbeelden van de uit Zaventem afkomstige Wide Vercnocke worden geprojecteerd op groot scherm terwijl Joris Caluwaerts live muziek maakt en Stijn Meuris en Sara Vertongen de vader en dochter een stem geven.

Inhoudelijk vormt First Contact een antwoord op Adriaans eerdere stripvoorstelling Dansen Drinken Betalen ¬ (almost) The Movie over een zestienjarig meisje dat van huis wegloopt om op te gaan in het nachtleven van een niet nader genoemde stad.

www.nieuwstedelijk.be

 

pers

  • "Stijn Meuris is ideaal gecast als wanhopige vader. Hij drapeert zijn zinnen als spoken word rhymes over de muziek. Met zijn schreeuwstem haalt hij soms verschroeiend uit. Sara Vertongen vertolkt alle nevenpersonages en stuurt de visuals aan op het ritme. Joris Caluwaerts (o.a. Stuff) speelt prachtige livemuziek. Voor ieder hoofdstuk creëerde hij een andere stemming: van potige electrorock tot zacht pianospel en Caraïbische beats. Al deze puzzelstukjes tot één patchwork naaien moet een huzarenwerk geweest zijn. Maar de cross-over wérkt. ‘First contact’ navigeert gezwind tussen alle media door, maar voelt niet als een grote trukendoos. Wel als een baanbrekend multimediaal stripverhaal.”De Standaard ★★★★
  • "Samen met melancholische muziek van Joris Caluwaerts vormt de gesproken tekst een ingenieus luisterspel, dat geïllustreerd wordt met strippagina's van grafisch poëet Wide Vercnocke." - Focus Knack
  • Reportage op ROB TV

Credits

TEKST REGIE, AUDIO & VIDEOMONTAGE ADRIAAN VAN AKEN
STEMMENWERK STIJN MEURIS SARA VERTONGEN
TEKENINGEN WIDE VERCNOCKE
MUZIEK JORIS CALUWAERTS
ONTWIKKELING APP, EXTRA’S MUZIEK & VIDERMONTAGE FX BERT HORNIKX

Galerij


Geannuleerd

Gerelateerde Voorstellingen

vr 22 nov 19 - 20u00
Reverence
Theater
Seniorenweek
solovoorstelling
Koop tickets »
zo 24 nov 19 - 15u00
Swing
Theater
dans
Seniorenweek
Koop tickets »
vr 13 dec 19 - 20u00
True Copy
Theater
videokunst
Koop tickets »