Menu
factorij-festival-affiche.jpg

Datum:
ZO 1 OKT '23
Locatie:
Cultuurcentrum De Factorij
Startuur:
09u00
 

De start van een nieuw cultuurseizoen vieren we graag met ons publiek tijdens het Factorij Festival. We bieden een gevarieerd en boeiend programma aan met zowel gratis als betalende voorstellingen en activiteiten, verspreid over drie dagen. Het openingsweekend op vrijdag 29 september, zaterdag 30 september en zondag 1 oktober brengt een wervelende mix van toffe voorstellingen en zotte activiteiten voor jong en oud.

donwload hier de handige flyer van het factorij festival

vr 29 september

We openen het Factorij Festival met de vernissage van The Baltic Series / Serie 9. Een expo door Koen Broos, gespecialiseerd in theaterfotografie en schrijversportretten. The Baltic Series vertellen het verhaal van transitie, van een rijke geschiedenis omgeven door spanningen in de huidige Oost-Europese maatschappij. Voel en beleef de emoties doorheen het fotowerk uit Estland, Litouwen en Letland.

Na de boeiende expo, nodigen we je graag uit om de eerste avond van het festival ook muzikaal met ons in te zetten. Lady Linn, een leading lady in het Belgische muzieklandschap met o.a. een gouden en platina plaat, 3 MIA’s en een Radio 2 Zomerhit, bewijst nogmaals dat ze van alle markten thuis is. Tijdens haar Trilogy Theatertour worden we getrakteerd op haar beste hits.

za 30 september

Op zaterdag geniet je met Empire of Light van een ontroerend drama over de kracht van menselijke verbondenheid inturbulente tijden. De film speelt zich af in en rond de bioscoop in een Engels kuststadje. Ontdek het vertederend verhaal van een bioscoopmanager en een medewerker en hoe muziek, film en gemeenschap wonden heelt.

ZO 1 OKTOBER

Op zondagmorgen kan je genieten van een heerlijk ontbijt en aansluitend kijken naar de ontbijtfilm Knor (+6J). Enkel de ontbijtflilm is betalend. Alle andere activiteiten op zondag zijn gratis zoals circus, acrobatie, straattheater, muziek, workshops en heel wat randanimatie! Doorlopend kan je de nieuwe expo bezichtigen.

Er is dus op zondag van alles te doen in alle hoekjes en kantjes aan de binnen- én buitenkant van het cultuurcentrum.

DOWNLOAD HIER EEN HANDIG UUR- EN LOCATIESCHEMA

Klik door op de activiteit voor meer info of voor tickets/reservatie.

FESTIVALPROGRAMMA UURSCHEMA:

 • 9U00 ontbijt (optioneel) & 10U30 film 
  Ontbijtfilm Knor +6J (BETALEND)
 • 13U00 - 18U00: doorlopend programma (zie onderaan)
  Zeepkistenrace, grime, pannaveld, Workshop Small Paper Things, Cirq - Biechtstoel, Les Fragiles - Frontière & foodtrucks
 • 13U00 - 17U00: Expo Klein Geluk (interactief)
 • 13u00 - 14u00 & 15u00 - 16u00: @tje en Mister Frizzel
  Auteur Maarten Leo Reinard komt zijn eerste boek voorlezen en neemt je daarna mee voor een beleefreis
 • 13U00 - 13U30 & 15U00 - 15U30: Los Tarascos
  Los Taracos, een kleurrijke mariachiband, zet de toon voor de dag
 • 13U30 - 13U50 & 16u30 - 16u50: Duo N'JoY geannuleerd wegens blessure. Vervangen door Cie Paspartu.
  Heléna en Abdiel zoeken rust in salto's op 5 meter hoogte, ze klimmen op elkaar en vechten om elkaar te leren begrijpen totdat ze de weg vinden om samen plezier te maken. Dit wordt een heerlijke circusact met baskuul.
 • 13U50 & 14U45 & 15U45: Zazing!
  Het kinder- en jeugdkoor van Zaventem voorziet ons van hun leukste liedjes
 • 14U00 - 14U35 & 16U00 - 16U35: Compagnie Krak
  Een poëtische clownerievoorstelling, groots in zijn kleinheid.
 • 14U15 - 14U45 & 16U15 - 16U45: Theater FroeFroe - OEFO
  Theater FroeFroe neemt je mee op een wervelende reis door het jaar 3417 nE +6J
 • 14U45 - 16U15: Klappingsquad
  Ahilan Ratnamohan zet je aan tot voelen en bewegen, samen mijn zijn klappingsquad.
 • 15U30 - 16U00: LOOPWORK
  Ine Claes en Line Boogaerts creëren dromerige geluidslandschappen 
 • 16U00 - 17U00: Bollywood dansworkshop (RESERVEREN)
 • 17U00 - 17U45: Dans Kapot
  Dans Kapot sluit het festival met een muzikaal feest

DOORLOPENDE ACTIVITEITEN ZONDAG:

Klein Geluk
Klein Geluk is een interactieve expo waarbij je wél met je handen aan de kunst mag zitten. Naast leren over hedendaagse kunst, ga je ook zelf aan de slag. Ontdek je innerlijke creatieveling.

 

Small Paper Things
1, 2, 3, 4, hoedje van papier. en als het hoedje dan niet past.... Dan vouwen we toch gewoon iets anders? Kom tijdens het openingsfestival kennismaken met de magie van papier tijdens de workshops vol papierplezier. Maak jij een magische draaistok, een eeuwige bloem op staander of liever een geometrisch vaasje? Inschrijven hoeft niet, je kan doorlopend deelnemen.

 

Cirq - Biechtstoel
Neem je graag het vliegtuig voor een shortski? Roep je dagelijks op de kat van je buren? We hebben een dikke steen in onze biechtstoel liggen voor wie beweert aan niets schuldig te zijn.

De eigenaardige biechtvaders hebben een grote portie begrip en liefde voor de mensen die niet kunnen weerstaan aan de zwaktes, die onze maatschappij zo fel veroordeelt. De biechtstoel is het decor van een interactief mini-theaterstuk. Het uitkiezen en vieren van de grootste zondaars ter plaatse, gebeurt samen met omstaanders.

 

Les Fragiles - Frontière
Twee wachters werken aan een grens om de doorgang van personen en goederen te controleren. De regels zijn zeer strikt en dienen gevolgd te worden. Dit voor mensen die te snel of te traag de grens overgaan. De wachters resideren graag in hun oeverloze traagheid en hebben te veel tijd omhanden. En met slechts weinig materiaal en middelen om de mensen te controleren, loopt er wel eens iets mis.

En ook: grime, pannaveld, Biechtstoel, Les Fragiles, zeepkistenrace en foodtrucks

 

 

 

Programma

Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.