Menu
001cbas-verrept.jpg

Datum:
vrijdag 23 maart 2018
Locatie:
Theaterzaal Maupertuis
Startuur:
20u00
Duur:
76 minuten
Leeftijd:
Voor iedereen vanaf 8 jaar
 
Koop tickets »

Het stuk De Wereld is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul Verrept. Je kan het boek voor of na de voorstelling kopen aan € 15 ipv € 17,5.

In de foyer spelen vanaf 20 maart korte filmpjes van Theater Stap. Beluister ze in onze knusse zeteltjes met behulp van een hoofdtelefoon.

***

Een man staat op van een bank in het park en trekt eropuit.
Het is het begin van een merkwaardige tocht, een reis op leven en dood, waarin bijzondere mensen samenkomen.
Er is de kleine man die bijna niemand opmerkt, de ober met excellente koffie, en er is het meisje Haja dat van ver komt.
Er is ook een zon waar iedereen naar komt kijken en er is een gebeurtenis die zo ongelooflijk is dat ze zelfs voor wie erbij was onwerkelijk lijkt.

In 2015 maakte Theater Stap De Bank. De Bank gaat over een gesloten man in een verstild leven die naar de wereld kijkt en ziet hoe alles leeft en voorbijgaat. De voorstelling werd geselecteerd voor Het Theaterfestival.

Paul Verrept schreef een vervolg op De Bank. In De Wereld is dezelfde man er nog, alsof er niets veranderd is. Tot hij beslist te vertrekken. Samen vormen De Bank en De Wereld een tweeluik over een moedige zoektocht naar geluk.

Opnieuw gaan Luc Nuyens en Frank Dierens aan de slag met de Stapspelers. De Wereld is een verhaal van ontmoetingen. Van mensen die al snel niet meer zonder elkaar kunnen.

www.theaterstap.be

 

Acteurs uit ‘Tytgat Chocolat’ op de planken!

Met de één-serie Tytgat Chocolat werden de acteurs van Theater Stap dit najaar even wereldberoemd in Vlaanderen. Enkele prijzen en maanden later werken de acteurs al weer aan hun volgende project: het theaterstuk De WereldDownload het interview met Jelle Palmaerts en Jan Goris, oftewel Jasper Vloemans en Spijker uit Tytgat Chocolat en kom te weten hoe zij terugkijken op het spelen voor televisie en hoe zij De Wereld ervaren!

 

pers

  • Gazet van Antwerpen (****): "Een geslaagde voorstelling amuseert, ontroert of doet nadenken. De Wereld is dus driedubbel geslaagd."
  • Focus Knack (***): "Was de wereld maar een beetje meer zoals De Wereld, wat een hartverwarmende plek zou het zijn."

 

Credits

CONCEPT, REGIE EN SPEL FRANK DIERENS & LUC NUYENS
SPEL GUY DIRKEN, JAN GORIS, DAAN HUTTEN, HAZINA KENIS, LUC LOOTS, JELLE PALMAERTS, LEEN TEUNKENS, ANKE VERWAEST & GITTE WENS
LIVE-MUZIEK STEVEN DE BRUYN & TSUBASA HORI
SCENOGRAFIE & LICHT STEF STESSEL
KOSTUUMS LIEVE PYNOO
TEKST PAUL VERREPT


Koop tickets »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.