Menu
Muziek
voorgesprek

Belpop Bonanza presenteert

André Brasseur & Band

websiteandrebrasseur.jpg

Datum:
donderdag 16 november 2017
Zaal:
CC Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
15min intro + 60min concert
Taalniveau:
 
Koop tickets »

De comeback van André Brasseur is één van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens op kan blijven stilzitten. Belpopkenner Jan Delvaux vertelt vooraf het fascinerende levensverhaal van Brasseur.

André Brasseur is een absolute topper. De maker van de instrumentale monsterhit ‘Early Bird’ is bijna 77, maar heeft nog niets aan panache ingeboet. In september 2016 vraagt Studio Brussel of Brasseur een nummer wil coveren. Het is de nummer één van The Greatest Switch, de jaarlijkse lijst met de beste dansplaten. André zet Universal Nation van de Belg Push helemaal naar zijn hand. De nieuwe versie wordt grijsgedraaid op Studio Brussel en Radio 1 en is een knaller tijden de liveoptredens.

Brasseur zet 2017 in met een goed gevulde speelkalender en met grote plannen. Het grootste is een album met zijn nieuwe band, gepland voor september 2017.

www.andrebrasseur.org

 

Pers

  • De Standaard (*****): “Zelden zo’n grote verscheidenheid aan mensen zo blij gezien als in dit concert, maar het mooist was de kamerbrede glimlach van Brasseur zelf.”
  • Focus Knack (****): “André Brasseur genoot zichtbaar van iedere seconde. “Je suis sûr qu’on se reverra”, riep hij tot afscheid. “En tous cas, je vous aime”. That’s the spirit, André. De liefde en het respect waren trouwens wederzijds.”
  • Het Nieuwsblad: “De keizer van het orgel mocht zelfs over de tijd gaan die hij normaal had. Zijn glimlach werd er alleen maar groter van, net als die van ons. André! André!”

Credits

INTRODUCTIE JAN DELVAUX
HAMMOND ANDRÉ BRASSEUR
GITAAR BEN VAN CAMP
BASGITAAR BEN BRUNIN
DRUMS DIRK JANS
TROMPET JO HERMANS
SAXOFOON WIETSE MEYS

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

vr 28 sep 18 - 20u00
Bella Italia
Muziek
Italiaans
Koop tickets »
za 6 okt 18 - 20u00
Cran aux Oeufs
Muziek
klassiek
piano
Laatste tickets »
zo 7 okt 18 - 13u45
Preludes voor piano van Bach, Chopin en Rachmaninov
Muziek
klassiek
piano
prelude
Koop tickets »