Menu
Te Gast
klassiek
muziek
te gast

Vlaams-Brabants Symfonie Orkest

10 jaar Vlaams-Brabants Symfonie Orkest

21apr.20170613-3.jpg

Datum:
vrijdag 20 oktober 2017
Zaal:
CC Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
 
Koop tickets »

De Academische Feestouverture opus 80 van Johannes Brahms en het Pianoconcerto in la klein opus 16 van Edvard Grieg (solist Philippe Raskin) worden uitgevoerd door het Vlaams-Brabants Symfonie Orkest o.l.v. Rik Ghesquière. De vier jaargetijden en Oblivion van Astor Piazolla alsook de wereldvermaarde suite uit Carmen van George Bizet (door sopraak Karen Vermeiren) staan op het programma. Het Gemengd Koor Omnia Cantica, Roosendaals Gemengd Koor en andere koren uit de regio verlenen hun medewerking. 

Geschiedenis Vlaams-Brabants Symfonie Orkest (VBSO)

  • Het VBSO werd in 2007 opgericht met als doel mensen die een uitgebreide muziekopleiding in conservatoria of in hogere graden van een academie genoten, maar professioneel een andere richting kozen, de mogelijkheid bieden hun hobby op hoog niveau te kunnen blijven uitoefen.  
  • Ook de Zaventemse gemeentelijke Kunstacademie zijn betrokken bij het VBSO vermits de jonge talentvolle muziekstudenten een schitterende voedingsbodem konden zijn voor het orkest en vice versa.
  • De vaste dirigent ‘Rik Ghesquière’ en de muzikanten staan wekelijks paraat op de repetities.
  • Ondertussen heeft het VBSO een indrukwekken palmares bijeengesprokkeld dankzij o.a. de samenwerking met topsolisten uit binnen- en buitenland.
  • Het orkest is in de loop der jaren een vaste waarde geworden en blaast op vrijdag 20 oktober 2017 tien kaarsjes uit met een feestconcert.

 

 

Tickets : www.ccdefactorij.be of aan het onthaal van het CC

www.vbso.be

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

vr 5 okt 18 - 20u00
Galaconcert van boek naar muziek
Te Gast
klassiek
concert
Koop tickets »
vr 19 okt 18 - 20u30
Jong talent uit Zaventem
Te Gast
klassiek
orkest
Koop tickets »