Menu
feb 19, 2024

Veiling voor vrede

Veiling voor vrede

Dagelijks worden we geconfronteerd met gruwelijke beelden en verhalen uit oorlogsgebieden waar mensen in ondraaglijke omstandigheden (over)leven. Er is een tekort aan voeding, aan medische hulp en zorg, aan een veilige plek om te slapen, aan troost en hoop. Dit breekt het hart van de medewerkers van het cultuurcentrum en van eindeloos veel artiesten die dit onnodige geweld met lede ogen aanzien. Wij willen vrede en een menswaardig bestaan voor elke mens op aarde.

Verschillende artiesten bieden een object of een (huiskamer)voorstelling aan waarop jij een bod kan doen. Met deze veiling hopen we een steuntje in de rug te geven aan Oxfam Solidariteit die humanitaire hulp levert in de oorlogsgebieden.

Doe een bod (via een comment bij 'Discussie' op het facebookevenement)


Hoe gaat de veiling in z’n werk?

Op maandag 26 februari om 12u openen we de veiling via het facebookevenement Veiling voor vrede.
Doe je bod voor het item van jouw keuze door het bedrag te noteren als 'opmerking' (comment) bij 'Discussie' in het facebookevenement.
Wens je anoniem te blijven of heb je geen facebookaccount, stuur ons dan een mail via info@ccdefactorij.be met daarin een vermelding van het item en het bedrag dat je wil bieden. Wij plaatsen je bod dan bij de biedingen. Dit kan meermaals.
Op maandag 4 maart om 12u sluiten we de veiling en wordt voor elk item de hoogste bieding genoteerd. De hoogste bieder wordt gecontacteerd.
 

Wat hebben we in de aanbieding?
 

 • Johan Terryn - Huiskamervertelling 'Tot onze grote spijt'
  Johan Terryn bracht onlangs met 'Tot onze grote spijt' het publiek in CC De Factorij in vervoering. Waar jij zeker geen spijt van wil krijgen, is een gemiste kans om deze ontroerende voorstelling in jouw huiskamer te mogen vertonen.
 • Johan Heldenbergh & Jozefien Mombaerts - Huiskamervoorstelling 'Gij zijt het'
  Liefdeskoppel Johan Heldenbergh en Jozefien Mombaerts brengen bij jou thuis een prachtige voorstelling over de grenzeloze of irrationele liefde. Filosofisch, herkenbaar, grappig en met een streepje muziek. Jouw gasten zullen nog lang kunnen napraten.
 • Kapitein Winokio - gesigneerde boeken (18)
  Kapitein Winokio wil niets liever dan vrede en veel vrolijkheid voor elk kind ter wereld. Zijn gesigneerde boek wordt een pronkstuk in de huiskamer.
 • K's Choice - gesigneerde plaat 'Time is a parasite'
  K's Choice speelde onlangs 'Time is a parasite' in De Factorij. Het werd een heerlijke avond met een fantastisch concert waarin ze 30 jaar K's Choice brachten in een volle zaal. Om die 30ste verjaardag te vieren, bracht K’s Choice 'Time is a parasite' uit, een exclusieve vinylbox (beperkte oplage en genummerd) met 3 albums waaronder '2000 Seconds'- Live at the Ancienne Belgique (1998), 'Home' - Live at Le Botanique (2000) en 'Running Backwards', een verzameling van b-kanten, onuitgegeven tracks en de gelijknamige gloednieuwe single 'Time is a parasite'. Vol liefde doneren ze een gesigneerde vinylbox voor de vrede.
 • Lennaert Maes/Lenny & De Wespen - geluidsversterker
  Met een beetje spijt in het hart maar wel vol liefde voor méér solidariteit, doneert Lennaert zijn oude versterker, een belangrijke metgezel in zijn muziekcarrière.
 • Veerle Malschaert - Living try-out 'Verlicht mij'
  Veerle brengt in try-out de voorstelling 'Verlicht mij'. Een komische voorstelling over op de vlucht zijn van thuis, even uit het systeem gaan lopen. Veerle zit in een energiecrisis, want ze heeft zichzelf niet 'gespaard'. Er is geen comédienne oprechter en autenthieker, Veerle Malschaert schuwt geen kwetsbaarheid of taboes, er zijn geen comedyshows meer helend en troostend dan de hare. Kom dat zien... bij jou thuis!
 • FC Bergman - Gipsen handen 'Ne mobliez mie'
  Voor de opname van de film 'Solemn Handkissers' uit 'Ne Mobliez Mie' van FC Bergman werden er gipsen handen gegoten. De gipsen handen zijn een replica van de handen van Marie Vinck die daarna ook de theatervoorstelling 'Ne Mobliez Mie' speelde. Een uniek stuk voor elke theaterliefhebber!
 • Joke Emmers & Visjal Auwerx - Huiskamervoorstelling 'Weg van India'
  In 'Weg van India' nemen Visjal Auwerx en Joke Emmers je mee in een muzikale vertelling. Hij is geboren in India, zij in België. Hij is weg van haar, zij van hem. Woord en muziek (sitar, tanpura en taalmachine) omhelzen elkaar op deze muzikale reis en brengen zo verhalen, zowel uit India als uit eigen hersenspinsels, tot leven.
 • Michael Van Peels Noordkapp-schoenen
  Michael Van Peel reed met zijn Vespa naar Noorwegen en versleet op zijn reis een prachtig paar schoenen die hij nu graag wil schenken aan de veiling. Wat een topkans.

  Michael laat nog weten: "Maat 45, tot aan de Nordkapp mee geweest én terug. Regen, weer en wind getrotseerd. Mijn bevroren tenen huisden erin. Ben er speciaal met een febrèzeke doorgegaan dus ze rieken niet/amper meer. Vergezeld van een gesigneerd exemplaar van 'Nordkapp Stories' met 'authenticiteitscertificaat'.


 

Je bood het hoogste bedrag?

Proficiat!
1) je krijgt een bericht of email met de vraag om je bedrag te storten op het rechtstreekse noodfonds rekeningnummer van Oxfam solidariteit: BE37 0000 0000 2828 met vermelding van '9249'
Stuur ons een betaalbewijs via info@ccdefactorij.be
2) wij brengen je in contact met de artiest of spreken rechtstreeks met jou af hoe het item bij je thuis kan geleverd worden
3) je kan volgens eigen wens anoniem of met naam worden vermeld na afloop in onze communicatie

Met dank aan Oxfam Solidariteit en de vele hulporganisaties voor hun tomeloze inzet in de oorlogsgebieden.
Met dank aan de artiesten: Jozefien Mombaerts, Johan Heldenbergh, Johan Terryn, Veerle Malschaert, Lennaert Maes, FC Bergman, Joke Emmers & Visjal Auwerx, Michael Van Peel, Kapitein Winokio & K’s Choice.


 


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.