Menu
sep 5, 2023

Dé tips van...

Dé tips van...

Wat zijn de niet te missen tips van collega's Vera en Sandra en de bibmedewerkers? Ze geven je graag hun persoonlijke keuze uit de eerste helft van ons cultuurseizoen '23 - '24.

... VERA (onthaal- & communicatiemedewerker)

VISHAL INVITES - VISHAL AUWERX & NIMBUS / PALLAVI - SOORAJ SUBRAMANIAM / MAGHENTA | ZA 9 DEC '23
"Het tweeluik rond Indië lijkt me in alle opzichten heerlijk. Eerst maakt Vishal Auwerx heerlijke Indische, plantaardige gerechten klaar. Daarna haalt hij zijn sitar boven en bedwelmt hij je tijdens de maaltijd met Indische muziek. Mijn technische en logistieke collega’s toveren voor de gelegenheid de Stockmanszaal om tot een sfeervolle, gezellige plek, wat de hele avond nóg specialer zal maken.
Ik ben een grote liefhebber van moderne dans. Dat aansluitend nog een Indische dansvoorstelling volgt, vind ik dus helemaal top. Sooraj Subramaniam brengt in een solo en een choreografie met 5 dansers een mengvorm van klassieke Indiase en hedendaagse dans. Ik ken de artiesten van deze Indische avond niet, maar zie het helemaal zitten om ondergedompeld te worden in hun wereld. Horen, zien en proeven, allemaal op één avond!"

SILKE HUYSMANS & HANNES DEREERE / CAMPO - OUT OF THE BLUE | DO 11 JAN '24
"Ik ben altijd te vinden voor een theatervoorstelling die me een inzicht geeft, iets om bij stil te staan of om over na te denken. Daarom spreekt Out of the blue mij aan. De voorstelling zet drie verschillende standpunten over de mijnbouw in de diepzee tegenover elkaar: van een baggerbedrijf met puur winstoogmerk, van een team marinebiologen en van Greenpeaceactivisten. In een soort documentaire theatervideo leggen de makers zogezegd live vanuit hun appartement in Brussel contact met de drie schepen in de Stille Oceaan en ontrolt zich een confrontatie tussen de industrie, de wetenschap en ecologisch activisme. Silke Huysmans & Hannes Dereere waren reeds eerder in De Factorij tijdens ons nieuwe makersprogramma Mix & Match. En ook nu brengen ze een maatschappelijk relevante voorstelling in een originele, interessante theatervorm. In alle opzichten dus de moeite!"

STEVEN DELAERE - SCHIJN |  DO 25 JAN '24
"Ik heb Steven De Laere ontdekt via mijn kinderen, die naar zijn programma Trix op Ketnet keken. Later haalde hij de finale van Belgium’s got talent met zijn verbluffende acts. Toen vorig jaar zijn show Schijn in onze buurt speelde, ging ik er met het hele gezin naartoe. En wat een straffe toeren haalde deze getalenteerde magiër uit! Vingervlug en met een kwinkslag houdt hij het publiek voor de gek. Je gelooft je ogen niet en zit de hele tijd met open mond te kijken. Met kaarten, balletjes en vooral ook mindspelletjes pakt hij het publiek – dat actief mag meedoen – helemaal in. Ik kan Schijn zeker aanraden. Neem je tieners gerust mee!"

... SANDRA (POETSMEDEWERKER)

BARBARA DEX - DEX IN 'T GROOT |  VR 17 NOV '23
Ik heb de vader van Barbara Dex en zijn broer (Juul Kabas) nog gekend. We gingen vroeger, toen mijn grootouders nog leefden, regelmatig naar het café van Juul Kabas. Toen ik zag dat Dex kwam optreden dacht ik terug aan deze leuke tijden. daarom kon ik dit seizoen naar Barbara Dex kijken.

HELMUT LOTTI - THE BEST OF |  ZA 14 OKT '23
Vroeger, toen ik nog in Limburg woonde, heb ik nog geweten dat Helmut Lotti in Beringen woonde. Zijn muziek brengt mij altijd weer een beetje terug naar Limburg. Ik hoor Helmut graag zingen, en zijn optreden op Graspop ... Dat was echt neig. Het was echt leuk om hem ook eens in een ander genre te zien.

... HET JEUGDTEAM VAN BIB DE FACTORIJ

MASCHA HALBERSTAD - KNOR +6J |  ZO 1 OKT '23
Knor is een prachtige stop-motion-film, gebaseerd op het kinderboek De Wraak van Knor van Tosca Menten. Het boek werd verfilmd in 2022 en deze film werd een Nederlandse inzending voor de Oscars. We raden iedereen dus zeker aan om te komen, maar gelukkig ligt hij ook in de rekken van onze bib.

DOMIEN HUYGHE - ZEEVONK +6J | DI 7 NOV '23
Deze ontroerende film is gebaseerd op een boek dat dit jaar ook werd geselecteerd door de leesjury. Een echte aanrader om te lezen, maar dus ook om te kijken.


 


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.