Menu
sep 5, 2023

Dé tips van...

Dé tips van...

Wat zijn de niet te missen tips van collega's Eva en Sebastiaan en Frederika van de bib? Ze geven je graag hun persoonlijke keuze uit de tweede helft van ons cultuurseizoen '23 - '24.

... EVA (tijdelijk Programator jeugd en scholen)

LOOPNEUS – THEATER DE SPIEGEL | 2 & 3 APR '24
"Theater De Spiegel maakt mooi en verrassend werk voor de allerkleinsten. Ze creëren een bijzondere, vaak eerste, kennismaking voor kindjes met de magie van het theater. En daarbij genieten ook de (groot-) ouders mee van een knus ouder-kind moment. Mijn vrienden met jonge kinderen waren alvast fan van vorige producties. Nu neem ik voor het eerst mijn zoontje mee (die dan 9 maanden zal zijn). Ik ben ontzettend benieuwd naar zijn reactie op dit spel van licht, geluid en beweging!"

CIRKERIE | VR 28 - ZO 30 JUN '24
"Ons circusfestival is toe aan zijn tweede editie! Eind juni wordt het park van Zaventem weer omgetoverd tot een bruisend circusdorp met heel veel acts, randanimatie en lekker eten. Het belooft een knotsgek weekend te worden. Ik maak alvast mijn vrienden en familie warm om er samen van te genieten."

SOE NSUKI - SOENAMI | VR 3 MEI '24
"Ik leerde Soe Nsuki kennen op de Comedy Club Night van twee edities terug. Wij zijn ongeveer even oud en haar werk werd daardoor zeer herkenbaar. Ik vond haar heel vernieuwend, fris en geestig. Als deze korte passage al een voorsmaakje is van haar avondvullende zaalshow, dan zit dat helemaal goed!"

 

...FREDERIKA (Bibliothecaris BIBLIOTHEEK DE FACTORIJ)


SCHRIJVERS OP ZONDAG: CHARLOTTE VAN DEN BROECK | ZO 25 FEB '24
"Op zondag 25 februari vindt de derde ‘Schrijvers op Zondag’ van dit seizoen plaats. Een informele manier om een auteur en literatuur beter te leren kennen. Tegelijk ontmoet je andere lezers en kun je leeservaringen delen. Charlotte van den Broeck is een bekroonde dichter die ook indruk maakte met haar roman Waagstukken. Eerlijk gezegd kende ik Charlotte van den Broeck nog niet goed. En ook dat is het fijne aan Schrijvers op Zondag: een aansporing om een oeuvre onder de loep te nemen en te ontdekken. Een auteur ontmoeten is altijd een beetje spannend. Het lezen van een gedicht of boek is een uitgesproken solitaire aangelegenheid en de leeservaring wordt doorgaans bepaald door je persoonlijke leesritme, je gemoedstoestand, de plek en de context waarin je las… Wanneer je dan, samen met vele andere lezers, de persoon achter dat werk leert kennen geeft dat doorgaans een extra dimensie en inzicht in het werk van de auteur. Maar bovenal is Schrijvers op Zondag gewoonweg een erg gezellige ochtend in de bib met boeken, lezers, koffie en een koffiekoek. Wat wens je nog meer op een zondagochtend?"

REMEMBERED FOR A WHILE- THE DAYS OF NICK DRAKE - NAIMA JORIS, GIANNI MARZO, NICOLAS ROMBOUTS, JAN SWERTS & RENÉE SYS | VR 1 MRT '24
"Via een vriend ontdekte ik in mijn studententijd de enigmatische singer songwriter Nick Drake. Eindeloos luisterde ik naar de poëtische teksten, de ingetogen stem, de subtiele arrangementen. Muziek die voorgoed opgeslagen is in mijn geheugen en die – wanneer je ze na lange tijd weer eens beluistert – nooit teleurstelt. Hoe vijf klasbakken met onder meer Gianni Marzo en Naima Joris dit op 1 maart aanpakken, benieuwt me wel!"

 

...Sebastiaan (TECHNIEKER)


KROOST - GROF GESCHUD | WO 13 MRT '24
"Grof geschud speelt een zeer humoristische voorstelling waarbij we met z’n allen lachend in de zaal zullen zitten. Om een keer goed te lachen zou ik zeker naar deze voorstelling komen."

BAKED BEANS - FEBE COYSMAN & LENA MAJRI | ZA 16 MRT '24
"Ik ken bijna de hele ploeg nog van mijn studies. Deze groep makers en spelers produceren doorgaans toffe en uitdagende voorstellingen met veel humor. Ik kan er steeds goed mee lachen waardoor een leuke avond steeds verzekerd is.”

 


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.