Menu
jan 12, 2023

Dé cultuurtips van...

Dé cultuurtips van...

Wat zijn de niet te missen tips van collega's Eva, Jasper en Lies? Ze geven je graag hun persoonlijke keuze uit de tweede helft van ons cultuurseizoen '22 - '23.

... EVA (onthaalmedewerker & vrijwilligerswerking)

DE 8 BERGEN | DI 28 FEB '23
"Ik ben heel benieuwd naar deze film van regisseurskoppel Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen. Alleen al voor het indrukwekkende decor, de Italiaanse Alpen, wil ik de film zien. Ik heb mijn hart verloren aan geheimzinnige, grootse berglandschappen. Voeg daar nog een herkenbaar verhaal over verloren en herwonnen vriendschap aan toe, en ik ben verkocht. Als verantwoordelijke voor de vrijwilligerswerking van het CC, vind ik het natuurlijk een extra leuke bonus dat alle vrijwilligers van de gemeente Zaventem gratis mogen komen kijken. Een terecht schouderklopje voor hen!"

THEATERTOUR - NAIMA JORIS | ZA 4 MRT '23
"Ik heb Naima Joris voor het eerst gezien in het Openluchttheater Rivierenhof en was erg onder de indruk. Haar stem is zo warm en geruststellend. Ze kreeg het Rivierenhof in een mum van tijd muisstil. Nu luister ik regelmatig naar haar muziek en zet ik het ook geregeld op in de foyer van het CC. Ik ben heel benieuwd of ze dezelfde magie kan opwekken in onze theaterzaal. Dit concert staat al in mijn agenda!"

ALLEMAAL BEESTJES - THEATER DE SPIEGEL | ZA 22 APR ‘23
"Ik nam vorig seizoen mijn vriendinnen met jongen kinderen mee naar Labotanik van Theater De Spiegel. Het was een ware ontdekkingsreis voor mijn hele gezelschap: de allerkleinsten keken hun ogen uit en lieten zich verrassen door klanken, objecten en texturen. En wij keken met veel amusement naar de verbazende blikken van de kindjes. Hartverwarmend. In Allemaal Beestjes komen daar ook projecties en beelden bij. Ik ben alvast heel benieuwd hoe de kinderen daarop gaan reageren."

 

... JASPER (programmator school- en familievoorstellingen)

C.A.T.C.H. - AÏCHA CISSÉ, AMINATA DEMBA & FRÉDÉRIQUE LECOMTE / KVS | DO 4 MEI '23
"In Coalition Against Type Casting Horror oftewel C.A.T.C.H. spelen Aminata Demba en Aïsha Cissé alles. En dat mag je letterlijk nemen. Ze strijden namelijk tegen rollenpatronen in theater- en filmwereld die acteurs en actrices vaak in stereotypen duwt. Schluss damit! Strijd je mee?

 

...LIES (directrice en programmator expo en film)

SCHRIJVERS OP ZONDAG - LIZE SPIT | ZO 4 JUN '23 
"Als boekenwurm én filmliefhebber kijk ik dubbel zo hard uit naar de komst van Lize Spit. Haar roman Het Smelt was een heel aangrijpend en meeslepend boek. De film moet ik nog zien, maar ook deze staat al op mijn verlanglijst om bij ons te programmeren. Ik ben erg benieuwd om haar horen te vertellen over haar werk en leven. Ze is nog jong, maar schrijft met enorm veel maturiteit en is volgens mij een van onze grote Vlaamse schrijversbeloften."


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.