Menu
jan 12, 2023

Dé cultuurtips van...

Dé cultuurtips van...

Wat zijn de niet te missen tips van collega's Eva, Jasper en Lies? Ze geven je graag hun persoonlijke keuze uit de tweede helft van ons cultuurseizoen '22 - '23.

... EVA (onthaalmedewerker & vrijwilligerswerking)

DE 8 BERGEN | DI 28 FEB '23
"Ik ben heel benieuwd naar deze film van regisseurskoppel Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen. Alleen al voor het indrukwekkende decor, de Italiaanse Alpen, wil ik de film zien. Ik heb mijn hart verloren aan geheimzinnige, grootse berglandschappen. Voeg daar nog een herkenbaar verhaal over verloren en herwonnen vriendschap aan toe, en ik ben verkocht. Als verantwoordelijke voor de vrijwilligerswerking van het CC, vind ik het natuurlijk een extra leuke bonus dat alle vrijwilligers van de gemeente Zaventem gratis mogen komen kijken. Een terecht schouderklopje voor hen!"

THEATERTOUR - NAIMA JORIS | ZA 4 MRT '23
"Ik heb Naima Joris voor het eerst gezien in het Openluchttheater Rivierenhof en was erg onder de indruk. Haar stem is zo warm en geruststellend. Ze kreeg het Rivierenhof in een mum van tijd muisstil. Nu luister ik regelmatig naar haar muziek en zet ik het ook geregeld op in de foyer van het CC. Ik ben heel benieuwd of ze dezelfde magie kan opwekken in onze theaterzaal. Dit concert staat al in mijn agenda!"

ALLEMAAL BEESTJES - THEATER DE SPIEGEL | ZA 22 APR ‘23
"Ik nam vorig seizoen mijn vriendinnen met jongen kinderen mee naar Labotanik van Theater De Spiegel. Het was een ware ontdekkingsreis voor mijn hele gezelschap: de allerkleinsten keken hun ogen uit en lieten zich verrassen door klanken, objecten en texturen. En wij keken met veel amusement naar de verbazende blikken van de kindjes. Hartverwarmend. In Allemaal Beestjes komen daar ook projecties en beelden bij. Ik ben alvast heel benieuwd hoe de kinderen daarop gaan reageren."

 

... JASPER (programmator school- en familievoorstellingen)

MATER - FEMKE VAN DER STEEN (ihkv MIX & MATCH) | ZA 11 MRT '23 
Op 11 maart kan je 5 straffe makers ontdekken tijdens Mix and Match. Femke van der Steens Mater is een absoluut te ontdekken voorstelling. Zeven (jonge) vrouwen brengen hun blik op ‘het vrouwbeeld’ dat leefde in het verleden, het heden en de toekomst. De duistere kant aan de verhalen doen me denken aan de Netflixreeks Wednesday (dat voor de duidelijkheid later verscheen dan Mater) en laat ons eerlijk zijn, wie is er geen fan?

RUZIE 6+ - THEATER ARTEMIS & THEATER BASEL | WO 12 APR '23
"Voor Ruzie 6+ gaat Jetse Batelaan de uitdaging aan om uit zijn eigen conflictvermijdende zelf te treden en een ode te brengen aan conflict. Drama, conflict, ruzie, … Het is niet fijn om mee te maken, maar ernaar kijken in theater, televisie of film vinden we allemaal heerlijk. We vertellen onze kinderen allemaal dat ze geen ruzie mogen maken, maar elke kleine scheet wordt uitvergroot in de media en discussies worden soms bewust verhit, voor het vermaak en de mediaconsumptie. Welaan dan, laat het ons omarmen. Ik denk dat we (volwassenen en kinderen) veel gaan leren van Ruzie 6+. "

C.A.T.C.H. - AÏCHA CISSÉ, AMINATA DEMBA & FRÉDÉRIQUE LECOMTE / KVS | DO 4 MEI '23
"In Coalition Against Type Casting Horror oftewel C.A.T.C.H. spelen Aminata Demba en Aïsha Cissé alles. En dat mag je letterlijk nemen. Ze strijden namelijk tegen rollenpatronen in theater- en filmwereld die acteurs en actrices vaak in stereotypen duwt. Schluss damit! Strijd je mee?

 

...LIES (directEUR en programmator expo en film)

THE BANSHEES OF INISHERIN | DI 16 MEI '23
"Ik heb met opzet deze film gekozen om ons filmseizoen mee af te sluiten, omdat The Banshees of Inisherin echt een pareltje is. De film vertelt het verhaal van twee vrienden wiens vriendschap een nogal bruusk einde kent, waardoor een hele reeks van gebeurtenissen in gang worden gezet. Het is een hartverwarmende en tegelijkertijd hartverscheurende film. Je zal veel moeten lachen, want er zitten ontzettend veel grappige en vertederende momenten in, maar evengoed erg aangrijpende scènes. Dit ontroerende verhaal speelt zich bovendien af in het mooie Ierland, dus je krijgt een hoop mooie landschappen te zien. De film won 3 Golden Globes (voor Beste Film, voor Beste Acteur voor Colin Farrell en Beste Scenario) en sleepte terecht ook 9 Oscarnominaties in de wacht.

SCHRIJVERS OP ZONDAG - LIZE SPIT | ZO 4 JUN '23 
"Als boekenwurm én filmliefhebber kijk ik dubbel zo hard uit naar de komst van Lize Spit. Haar roman Het Smelt was een heel aangrijpend en meeslepend boek. De film moet ik nog zien, maar ook deze staat al op mijn verlanglijst om bij ons te programmeren. Ik ben erg benieuwd om haar horen te vertellen over haar werk en leven. Ze is nog jong, maar schrijft met enorm veel maturiteit en is volgens mij een van onze grote Vlaamse schrijversbeloften."

DEBUSSY & RAVEL - JULIEN LIBEER & BELGIAN NATIONAL ORCHESTRA | ZA 10 JUN '23
"Onze zaal is uitermate geschikt om klassieke muziek een podium te geven. Ik kijk dan ook enorm uit naar de komst van het gerenommeerde Belgian National Orchestra die voor de gelegenheid Julien Libeer meebrengen. Julien Libeer is een buitengewoon pianotalent die reeds op jonge leeftijd talloze prijzen won. Hij is een groot muzikaal talent en het was niet zo evident om hem te strikken voor een optreden in Zaventem. We zijn dan ook erg vereerd dat we hem in juni mogen verwelkomen. Hij brengt samen met het orkest werk van Ravel en Debussy. Het belooft een beloftevolle avond te worden.

 


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.