Menu
Dans
Urban
Spoken Word

We Are Not People

U.F.O.

wanp1.jpg

Datum:
zaterdag 20 oktober 2018
Zaal:
CC De Factorij Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
75 minuten zonder pauze
Taalniveau:
 
Koop tickets »


CC De Factorij heeft oog voor jongvolwassenen en tipt een aantal voorstellingen voor volwassenen die ook geschikt zijn voor jongeren.

In het allernieuwste stuk van We Are Not People, U.F.O., onderzoekt de company de vele aspecten van de eerste of tweede generatie immigranten, de outsiders, de tweederangsburgers.
Leven en gedijen in de diaspora maar op het zelfde moment ook dromen van een ‘Thuis’. 
U.F.O. bundelt verhalen van verlangen, verlies, liefde en groeiende sociale en politieke bewustwording.
De bloeiende onafhankelijkheid van een zuster, de ontgoocheling van een broeder in een land dat nooit van hem zal houden,  de systematische racistische ervaringen van een vader en de verteller die zelf in het reine komt met zijn culturele en sexuele identiteit.
Alledaagse verhalen met een belangrijk keerpunt, de protagonisten zijn mensen van wie de stemmen al lang buitenspel staan en waarvan de geschiedenis is vergoelijkt. U.F.O. is een verfrissend, uitdagend en vitaal nieuw verhaal.
 
Choreografie door W.A.N.P company met een speciale bijdrage van Collective Dope.  
We Are Not People is het initiële idee van regisseur Yves Ruth en Rina Mushonga. De eerste productie vond plaats in een uitverkochte zaal in de De Arenberg in Antwerpen in 2014.

Dit verhaal wordt gedanst door acht dansers. Je herkent ongetwijfeld enkele gezichten van So You Think You Can Dance, zoals Malik, winnaar van 2015, en Sarah Hadadia.

www.facebook.com/wanp

 

Credits

REGIE YVES RUTH
MUZIEK & WOORD RINA MUSHONGA
ARTISTIEKE ADVISEURS ISH AÏT HAMOU & JAN WALLYN
DANS SARAH HADADIA, ELLEN HOUCK, ABDUL MALIK, TAMARA ARRUTI, ROGER MAKADI, JENNA JALONEN, JOFFREY ‘JAY’ ANANE & JONAS GARRIDO VERWERFT


Koop tickets »