Menu
Muziek
internationaal
elektrofolk

Okra Playground

Turmio

okra-playground.jpg

Datum:
woensdag 21 februari 2018
Zaal:
CC De Factorij Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
80 minuten
Taalniveau:
 
Koop tickets »

Het in 2010 opgericht Fins ensemble Okra Playground focust zich op ritmische folk. De formatie bestaat uit zes geschoolde muzikanten van de ‘Sibelius Academy of Folk Music’.

De groep selecteerde voor zijn debuutalbum Turmio tien oude teksten, die ze op hedendaagse folkmuziek plaatsten en opnamen met het nodige respect voor de traditionele waarden van oude Finse volksmuziek, maar ze een hedendaagse ondertoon meegaven. Het album bleek een schot in de roos en werd in binnen- en buitenland bewierookt, ondanks het gebruik van de Finse taal, wat het voor niet-Finnen niet vanzelfsprekend maakt om de kern van dit muzikale project te doorgronden. Zo klasseerde Songlines Magazine UK in 2016 het album als “Top of the World”.

De muziek van Okra Playground voert de luisteraar mee in een verhaal vol hypnotiserende beats en mystieke energie. Traditionele folkinstrumenten als de kantele en de gebogen lier zorgen voor vernieuwende en spannende soundscapes, in een prikkelende symbiose met meer moderne instrumenten. De bandleden slagen er wonderwel in om kleurrijke volksliederen in een frisse moderne stijl te brengen, en toch diep geworteld te blijven in de Finse muziekgeschiedenis.

http://okraplayground.fi

 

 

 

I.S.M. TOERNEE MONDIAL - www.toerneemondial.be

MET DE STEUN VAN 

 

 

 

Credits

ZANG, VIOOL, LIER PÄIVI HIRVONEN
ZANG, KANTELE MAIJA KAUHANEN & ESSI MUIKKU
BAS SAMI KUJALA
ACCORDEON, KEYBOARDS VEIKKO MUIKKU
PERCUSSIE TATU VIITALA

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

vr 1 feb 19 - 20u00
Album release
Muziek
folk
Canada
Koop tickets »
do 14 feb 19 - 20u00
Jef Neve & Natalia
Muziek
jazz
rhythm-and-blues
Uitverkocht »
wo 20 feb 19 - 20u00
Misia
Muziek
klassiek
zang
radio
Koop tickets »