Menu

South Beat - de wortels van de tarantella

Canto Antico

canto-antico-oriz.jpg

Datum:
donderdag 4 april 2019
Locatie:
Theaterzaal Maupertuis
Startuur:
20u00
Duur:
90 minuten
 
Koop tickets »

De Italiaanse groep Canto Antico bestaat uit troubadours van de traditionele muziek uit het zuiden. Dit vijftal hecht veel belang aan het onderzoek naar de wortels van de volkse muziek. Ze vertrekken vanuit de mondelinge overdracht van grootouders, herders, boeren uit agrarische gebieden in Puglia, Calabria en Campania. Ze eren de traditie en willen deze in stand houden. De groep brengt eigen werk en traditionele dans uit het zuiden van Italië mee: de pizzica en tarantella. Tijdens een optreden van Canto Antico passeren muziek, zang en dans de revue.

De drijvende krachten achter dit collectief zijn Armando Illario (piano, zang, accordeon) en Francesca Di Ieso (tamboerijn, zang, dans). Ze verlieten hun geboortestreek Campania en vestigden zich in Milaan, vanwaaruit ze hun creaties de wereld in sturen.

Deze groep is live zeer aanstekelijk en bereikt een breed publiek in binnen- en buitenland omwille van hun liederen uit meerdere streken en hun ode aan de tradities. Op het podium verschijnen instrumenten uit vervlogen tijden, zoals de zampogna  (doedelzak) en de lira uit Calabria.

www.cantoantico.it

 

 

 

I.S.M. TOERNEE MONDIAL - www.toerneemondial.be

 

 

Credits

ACCORDEON & ZANG ARMANDO ILLARIO
DANS,TAMBOERIJN & ZANG FRANCESCA DI IESO
ZAMPOGNA, FISCALETTO, OBOE, CIARAMELLA & KLARINET PATRICK NOVARA
LIRA UIT CALABRIA, SLAG- EN AKOUSTISCHE GITAAR & ZANG FRANCESCO DENARO
VOLKSE VIOOL, DANS & ZANG MARCELLO LOMASCOLO

Galerij


Koop tickets »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.