Menu
Woord
literatuur

Griet Op de Beeck

Schrijvers op zondag

griet-op-de-beeck-c-koen-broos-hr-rechtenvrij-onder-naamsvermelding-1.jpg

Datum:
zondag 21 oktober 2018
Zaal:
Bib De Factorij
Start-uur:
10u30
 
Koop tickets »

Met Schrijvers op zondag slaan de bibliotheek en CC De Factorij de handen in elkaar.  Enkele zondagen per seizoen nodigen we een auteur uit die komt voorlezen uit eigen werk en nadien in gesprek gaat met jullie, ons geacht (lezers)publiek. Een literaire zondagvoormiddag om van te smullen voor je zelf uitgebreid aan tafel gaat! Jullie krijgen van ons alvast een lekkere ontbijtkoek en kopje koffie of thee om de ochtend goed te starten.

Voor onze eerste Schrijvers op zondag nodigen we niemand minder uit dan bestsellerauteur Griet Op de Beeck (1973). Op korte tijd groeide Op de Beeck uit tot één van de populairste schrijfsters van de Lage Landen. Haar debuut Vele hemels boven de zevende werd reeds verfilmd en ook van haar tweede roman Kom hier dat ik u kus en derde boek Gij nu werden de filmrechten verkocht.

Verwacht geen academische lezing over haar eigen oeuvre, Griet Op De Beeck wil geenszins haar lezers onderschatten, laat staan uit gaan leggen hoe ze haar werk dienen te lezen. Ze vertelt aan de hand van een aantal voorgelezen fragmenten over manieren om dit leven te overleven, en scheert zo langs de thema's in haar boeken.

Nadien signeert Op de Beeck de boeken die je meebracht of ter plekke aankoopt.

Griet Op de Beeck is met haar roman Het beste wat we hebben (2017) genomineerd voor de OPZIJ Literatuurprijs 2018. Titels die bijdragen aan de bewustwording, emancipatie en ontplooiing van vrouwen komen in aanmerking voor deze prijs.

www.grietopdebeeck.be
 

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

zo 20 okt 19 - 10u30
Schrijvers op zondag
Woord
non-fictie
journalist
kunstenaar
Koop tickets »
za 16 nov 19 - 20u00
Silence, please!
Woord
live muziek
Koop tickets »
zo 1 dec 19 - 10u30
Schrijvers op zondag
Woord
literatuur
thriller
Koop tickets »