Menu
Familie
film
jeugd

BERLIN, Kopergietery & hetpaleis

Remember the dragons

remember-all-the-dragonscfrederikbuyckx-1.jpg

Datum:
zaterdag 12 januari 2019
Zaal:
CC De Factorij Zaal Stockmans
Start-uur:
15u30
Duur:
75 minuten
Leeftijd:
11j - 16j
Taalniveau:
 
Koop tickets »

Remember the dragons is een feest van de leugen, enkel toegankelijk voor jongeren. Ouders en begeleiders zijn welkom in een bijzondere wachtruimte met live verbinding met de zaal. Een ruimte die achteraf meer zal hebben betekend dan je je nu kan inbeelden.

In Remember the dragons word je ondergedompeld in een bad van verhalen die té absurd lijken om waar te zijn. Een meisje uit Marokko heeft nooit honger, voelt geen pijn en heeft nauwelijks slaap nodig. Een Deense jongen weet al sinds zijn 4de dat hij liever een meisje wil zijn. Een leeftijdsgenoot uit Zuid-Afrika maakte ‘s nachts in het grootste geheim met zijn grootvader tientallen graancirkels. Waar of niet waar? En waar komt dat ruimtemannetje nu ineens vandaan?

Remember the dragons is een video-installatievoorstelling voor een jong publiek. Een enorme tafel met dertig schermen biedt plaats aan evenveel kijkers die houden van straffe verhalen. De voorstelling is gebaseerd op BERLINs succesverhaal Perhaps all the dragons, dat ondertussen meer dan 590 opvoeringen op de teller heeft staan.

Remember the dragons laat jongeren en volwassen de verhalen vanuit verschillende perspectieven bekijken en stuurt hen naar huis met een bijzondere reeks gedeelde herinneringen én een prachtig fonkelende maansteen.

www.berlinberlin.be

 

Nieuw! Gratis kinderoppas tijdens familievoorstellingen.

Is een van je kindjes jonger/ouder dan de aangeduide leeftijdsgrens van een film- of theatervoorstelling? Geen paniek! Vanaf dit seizoen is je kleine/grote uk in goede handen bij onze gratis kinderoppas, terwijl je met de rest van het gezin van de familievoorstelling geniet. We richten in de foyer een knusse hoek in en schakelen enthousiaste babysitters van de Gezinsbond Groot Zaventem in.

Voor meer informatie en reservatie mail naar info@ccdefactorij.be. Opgelet de plaatsen zijn beperkt, wees er dus snel bij.

pers

  • "Hoe belangrijk is de waarheid? Wat is liegen en wat is fantaseren? De verwarring over wat de kinderen wel en niet beleven in de andere zaal, zorgt ervoor dat deze voorstelling ontroert ná het applaus, als je met je jongere partner praat over de voorstelling." - Knack Focus ★★★
  • "Remember the Dragons brengt hulde aan de kracht van de leugen, aanjager van verbeelding en bevrijding. De voorstelling wijdt je in in de traditie van het Drakenfeest en [maakt je] bewust van hetgeen we als volwassenen zijn verloren: de ambitie om op de maan te mikken." - De Morgen ★★★

Credits

CONCEPT BERLIN (BART BAELE & YVES DEGRYSE), NAAR PERHAPS ALL THE DRAGONS (2014)
TEKST, CREATIE & REGIE TOM STRUYF, YVES DEGRYSE & BART BAELE
SOUNDTRACK & MIXING ERIC THIELEMANS
CAMERA GEERT DE VLEESSCHAUWER
MONTAGE BART BAELE, GEERT DE VLEESSCHAUWER & YVES DEGRYSE
SCENOGRAFIE BERLIN & MANU SIEBENS
TECHNISCHE COÖRDINATIE MANU SIEBENS
ONDERZOEK FIEN LEYSEN
PRODUCTIE CELESTE DRIESEN, FIEN LEYSEN, JELTE VAN ROY & ERIC MOONEN
DECOR MANU SIEBENS, ROBRECHT GHESQUIÈRE, BREGT JANSSENS, KOEN GHESQUIÈRE & KIM TROUBLEYN
FILM DECORS ERIC MOONEN & SOPHIA HAHMANN
KOSTUUMS & REKWISIETEN JESSICA RIDDERHOF & FIEN LEYSEN
BEELD & GRAFISCHE VORMGEVING JELLE VERRYCKT & FIEN LEYSEN
MAKE-UP SASKIA VERREYCKEN
CHOREOGRAFIE AXELLE VERKEMPINCK

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

za 12 jan 19 - 13u30
Remember the dragons
Familie
film
jeugd
Geannuleerd »
za 4 mei 19 - 19u00
Gitte
Familie
figurentheater
Koop tickets »
zo 5 mei 19 - 15u00
De Man die alles weet
Familie
Koop tickets »