Menu
Muziek
jazz
pianoforte

Bram De Looze

Piano é Forte

bram-de-looze-c-jaka-vinek.jpg

Datum:
zaterdag 11 mei 2019
Zaal:
CC De Factorij Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Taalniveau:
 
Geannuleerd

Een bezoek aan het Chris Maene Museum inspireerde Bram De Looze om zijn eerste soloproject met drie historische pianofortes te lanceren. Geïntrigeerd door de temperamenten en stemmingen van de oude piano’s probeert De Looze ze nu te benaderen vanuit een hedendaags muziekidioom. Piano é Forte stond al in grote zalen als Bozar, Concertgebouw Brugge, de Handelsbeurs in Gent en op het Leuven Jazz festival.

Improvisatie is een van de belangrijkste pijlers van De Looze, ook bij dit project. Het repertoire specifiek geschreven voor de fortepiano’s houdt hij in zijn achterhoofd. Hij gebruikt voor een klein deel eigen gecomponeerde fragmenten, met flarden van muziekstukken uit de 19e eeuw.

Geboren in 1991 heeft de Belgische pianist en componist tijdens zijn jeugd de weg naar de muziek gevonden. Hij kreeg onder andere de mogelijkheid om met een BAEF-beurs  een studie te voltooien aan de New School for Jazz en Contemporary Music in New York. Daar kreeg hij les van internationaal bekende muzikanten zoals Uri Caine, Marc Copland en Reggie Workman. In 2016 mocht Bram de SABAM Jazz Award voor jong talent in ontvangst nemen en op de Classical Music Awards (de Klara’s) werd hij uitgeroepen tot Jonge Belofte van het jaar 2018.

www.bramdelooze.com

 
 

 

PERS

'Ik duik als jazzpianist in de improvisatie, met Bach als inspiratiebron". Lees een interview uit Knack

 

Credits

PIANOFORTE BRAM DE LOOZE

Galerij


Geannuleerd

Gerelateerde Voorstellingen

za 21 sep 19 - 20u00
Eclectic Breath
Muziek
Soul
Marie Daulne
Afro
Koop tickets »
do 26 sep 19 - 19u15
Beethoven & Schönberg
Muziek
klassiek
op locatie
Koop tickets »
za 28 sep 19 - 20u00
Stuck In The Status Quo
Muziek
indie rock
Koop tickets »