Menu
Muziek
jazz
pianoforte

Bram De Looze

Piano é Forte

bram-de-looze-c-jaka-vinek.jpg

Datum:
zaterdag 11 mei 2019
Zaal:
CC De Factorij Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Taalniveau:
 
Standaard
€ 15,00
Vriendenprijs
€ 12,00
-26
€ 11,00
65+
€ 13,00
Kansentarief volwassene
€ 3,50
Kansentarief kinderen
€ 2,50
Koop tickets »

Een bezoek aan het Chris Maene Museum inspireerde Bram De Looze om zijn eerste soloproject met drie historische pianofortes te lanceren. Geïntrigeerd door de temperamenten en stemmingen van de oude piano’s probeert De Looze ze nu te benaderen vanuit een hedendaags muziekidioom. Piano é Forte stond al in grote zalen als Bozar, Concertgebouw Brugge, de Handelsbeurs in Gent en op het Leuven Jazz festival.

Improvisatie is een van de belangrijkste pijlers van De Looze, ook bij dit project. Het repertoire specifiek geschreven voor de fortepiano’s houdt hij in zijn achterhoofd. Hij gebruikt voor een klein deel eigen gecomponeerde fragmenten, met flarden van muziekstukken uit de 19e eeuw.

Geboren in 1991 heeft de Belgische pianist en componist tijdens zijn jeugd de weg naar de muziek gevonden. Hij kreeg onder andere de mogelijkheid om met een BAEF-beurs  een studie te voltooien aan de New School for Jazz en Contemporary Music in New York. Daar kreeg hij les van internationaal bekende muzikanten zoals Uri Caine, Marc Copland en Reggie Workman. In 2016 mocht Bram de SABAM Jazz Award voor jong talent in ontvangst nemen en op de Classical Music Awards (de Klara’s) werd hij uitgeroepen tot Jonge Belofte van het jaar 2018.

www.bramdelooze.com

 

 

Credits

PIANOFORTE BRAM DE LOOZE

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

wo 14 nov 18 - 19u15
In Flanders Fields
Muziek
klassiek
poëzie
Koop tickets »
za 24 nov 18 - 20u00
Egged On By Music
Muziek
live soundtrack
Koop tickets »
wo 5 dec 18 - 20u00
LOVE=MUSIC
Muziek
pop/rock
akoestisch
Laatste tickets »