Menu

Nordmann plays Dementia

Nordmann

nordmann-plays-dementia-c-leon-de-backer.van-rossem.jpg

Datum:
dinsdag 12 maart 2019
Locatie:
Theaterzaal Maupertuis
Startuur:
20u00
Duur:
60 minuten
 
Koop tickets »

Mysterieus cine-concert met live muziek.

De film Dementia, gemaakt door John Parker in 1955, is een duistere en bizarre film noir. Een louche hotelkamer, een jonge vrouw ontwaakt uit een nachtmerrie en trekt de stad in. Een nacht vol geweld en waanzin volgt, de grens tussen droom en werkelijkheid vervaagt. We krijgen een intieme inkijk in de psyche van een getormenteerde ziel.

De Gentse band Nordmann is momenteel alomtegenwoordig, mede te danken aan hun schitterende live-reputatie en hun fel bejubelde album. De muziek van Nordmann wordt vaak omschreven als donker, filmisch en energetisch in al zijn vormen. De dreigende ondertoon in hun muziek past dus perfect bij de mysterieuze sfeer van deze cultfilmklassieker.

www.nordmannmusic.com

 

 

PERS

  • “Met ‘Nordmann Plays Dementia’ zijn ze erop uit de verbeeldingswereld van de film onder te dompelen in hun zelfverklaarde progressief minimalisme, een bezwerende en donkere cocktail van jazz en rock. Dreamscapes vergezeld door soundscapes.” - Filmmagie
  • “The Ghent-based quartet Nordmann has spent the past few years developing their own, powerful instrumental sound with drums, bass, guitar and saxophone. The score they wrote for the cult film Dementia/Daughter of Horror aligns perfectly with their dark sound.” - Bruzz
  • "Nordmann leukt fiftiesfilm op met livemuziek: 'Geef mij maar foute, goedkope horror!" - Focus Knack

Credits

TENORSAXOFOON & KLARINET MATTIAS DE CRAENE
GITAAR EDMUND LAURET
BASGITAAR DRIES GEUSENS
DRUMS, PERCUSSIE & KLAVIER ELIAS DEVOLDERE

Galerij


Koop tickets »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.