Menu
Expo
beeldend
vernissage
fotografie

Diverse fotografen met o.a. Lieve Blancquaert

My home is where my heart is

foto-taieb-gottiti.jpg

Datum:
zaterdag 22 september 2018
Zaal:
CC De Factorij Expo
Start-uur:
19u00
 

De tentoonstelling My home is where my heart is, is opgebouwd rond het thema 'Thuis' met de centrale vraag hoe de plek waar we opgroeien ons als mens vormt en onze blik op de wereld bepaalt.

Thuis zijn en thuis komen heeft voor iedereen een andere betekenis. De geborgenheid van het gezin, opgroeien met broers en zussen of alleen, volwassen worden tijdens een bepaalde periode in de geschiedenis, met bepaalde politieke leiders aan de macht, met culturele en religieuze gebruiken en tradities eigen aan een volk, deze complexe verscheidenheid aan factoren beïnvloeden wie we later als mens worden en hoe we naar de wereld om ons heen kijken.

Thuis is een beschermende cocon waar we in kunnen groeien. Als het meezit, is het een warm nest en een veilig onderkomen waar we in alle vrijheid onszelf kunnen ontplooien.

Niet iedereen echter heeft het geluk om op te groeien in goede omstandigheden, en vaak laat een moeilijke jeugd of labiele thuissituatie diepe sporen na. Maar ondanks een soms moeilijke start in het leven, slagen sommige mensen erin om het verleden te overwinnen en creëren ze later zelf een nieuwe thuis bij vrienden als nieuw zelfgekozen familie op een volledig nieuwe plek.

In dit fotografisch project verbinden we het werk van verschillende fotografen die elk hun eigen interpretatie tonen van wat thuis voor hen betekent. Ze tonen niet enkel wat zich voor hun camera afspeelt, hun blik door
de lens onthult veel over de manier waarop zij zelf de wereld aanschouwen.

De expo kan je gratis bezichtigen t.e.m. 22 december 2018, tijdens openingsuren van de ticketbalie.

Credits

MET WERK VAN OA. LIEVE BLANCQUAERT, TJORVEN BRUYNEEL, KIRSI KEMPKES, DIRK ROSEPORT, KRISTIN VAN DEN EEDE, TAIEB GOTTITI, HANNES COUDENYS, …

Galerij


Gerelateerde Voorstellingen

za 22 sep 18 - 14u00
Kick-off seizoen 2018-2019
Festival
theater
muziek
familie
Laatste tickets »
za 21 sep 19 - 19u00
On the road
Expo