Menu
Muziek
wereldmuziek
Spanje
folk

Xabier Diaz & Adufeiras De Salitre

Mr. Tambourine Man

fab6320.jpg

Datum:
woensdag 18 april 2018
Zaal:
CC De Factorij Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
80 minuten zonder pauze
Taalniveau:
 
Koop tickets »

Xabier Diaz is, als muzikant, componist, zanger en expert in het bespelen van de Pandeireta Galega (Galicische tamboerijn), een bekend figuur uit de Galicische muziekscène. Hij was zanger van de prijswinnende folkgroep Berrogüetto en werkte samen met heel wat andere bekende artiesten.  

In zijn nieuwe project verenigt hij de tamboerijn met elf adufes, een vierkante tamboerijn van Moorse origine die vaak wordt gebruikt in Portugal. Inderdaad, niet één maar elf adufes, bespeeld door de elf vrouwelijke percussionisten en zangers van het Adufeiras de Salitre, worden aangevuld met Gutier Álvarez op draailier en Javier Álvarez op accordeon.

Er werd meer dan twee jaar gewerkt aan Mr. Tambourine Man, het album van het project, waarin tijdloze liedjes uit de dorpen een vrolijke re-interpretatie krijgen door Diaz zachte soulvolle zang en de krachtige, boeiende uitvoering door de Adufeiras.   

www.xabierdiaz.com

 

 

 

I.S.M. TOERNEE MONDIAL - www.toerneemondial.be

 

Credits

PERCUSSIE, GITAAR, ZANG XABIER DÍAZ
ACCORDEON JAVIER ÁLVAREZ
VIOOL, DRAAILIER GUTIER ÁLVAREZ
PERCUSSIE, ZANG CRISTINA PICO, PATRICIA GAMALLO, MONTSERRAT GARCÍA, IRIA PENABAD, NOEMI BASANTA, MARÍA TERESA LÓPEZ, LIDIS SANMARTÍN, BEATRIZ MARIÑO, MARIÑA CAETANA GARCÍA, CAROLINA VÁZQUEZ, GISELA SANMARTÍN

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

vr 26 okt 18 - 20u00
An Pierlé
Muziek
jazz
pop
Koop tickets »
za 3 nov 18 - 15u00
De Toverfluit - W.A. Mozart
Muziek
opera
singspiel
Koop tickets »
do 8 nov 18 - 20u00
Widdershins
Muziek
rock
country
americana
Koop tickets »