Datum: |
woensdag 17 mei 2023 |
Locatie: |
Zaal Stockmans |
Startuur: |
19u00 |
Duur: |
twee uur zonder pauze |
Taalniveau: |
|
Hoewel voor velen misschien nog onbekend terrein, is de Koreaanse keuken aan een opmars bezig. Vraag maar aan chef Ae Jin Huys, die je tijdens deze kookavonden onderdompelt in de gezonde eetcultuur waarin gefermenteerde groenten de hoofdrol spelen.
De late herfst is het kimjangseizoen in Korea: families en gemeenschappen komen samen om grote hoeveelheden kimchi (gefermenteerde groenten) te maken en eeuwenoude bereidingswijzen met elkaar te delen. Kimchi bevat veel vitaminen, vezels en probiotica die zorgen voor een gezondere darmflora en spijsvertering – geen wonder dat kimchi vandaag ook bij ons razend populair is. Tijdens deze workshop steken we samen de handen uit de mouwen, net als bij een traditionele kimjang! Na de workshop krijg je kimchi mee naar huis.
Ae Jin Huys is chef bij Mokja. Ze verzorgt Koreaanse catering en pop-ups en is auteur van het boek KIMCHI. Het is bij de workshop mogelijk om een gesigneerd kookboek te kopen (betaling cash of payconiq).
Er zijn in totaal twee kookworkshops over de Koreaanse keuken (op WO 15 MRT '23 kan je een workshop Koreaanse smaakmakers volgen) die los van elkaar of als één traject gevolgd kunnen worden.