Menu
seiz.beeldjubileelanoyecdiegofranssen.jpg

Datum:
woensdag 24 april 2019
Locatie:
Theaterzaal Maupertuis
Startuur:
20u00
Duur:
120 minuten met pauze
 
Koop tickets »

Zelfs ongewone stervelingen als Tom Lanoye, verwoed podiumdier en literaire divo, worden op een dag zestig. Voor die gelegenheid verschijnt er een boek met foto’s en ongepubliceerd archiefmateriaal, komt er een tentoonstelling in de Gentse Krook en gaat hij een heel jaar op tournee met Jubilee Lanoye.

In het eerste deel daarvan brengt hij live op aanvraag, als een levende literaire jukebox, teksten uit zijn inmiddels stevig uit de kluiten gewassen oeuvre. Geef je verzoeknummers door via  dit formulier.
Het tweede deel wordt ingepalmd door Bloednoot, waarvoor Lanoye samen met partners in crime contrabassist Nicolas Rombouts en drummer Teun Verbruggen woordkabaal en taalmuziek gaat maken. Ze spelen de rauwe, rake ‘blue notes’ die het oeuvre van Lanoye kenmerken sinds zijn eerste gedichten en zijn eerste optredens, reeds in de vroege jaren tachtig. Een reizend verjaardagsfestijn dus.

www.begeerte.be
www.lanoye.be/tom

 

PERS

"Verbluffend meeslepend en onwaarschijnlijk entertainend." Lees hier verder in Clubkultuur

 

Credits

CONCEPT & TEKST TOM LANOYE
DRUMS TEUN VERBRUGGEN
CONTRABAS NICOLAS ROMBOUTS
LICHT & DECOR HUGO MOENS
PROJECTIES KLAAS VERPOEST
PRODUCTIE LEANDER COOREVITS
COÖRDINATIE LUC COOREVITS

 

Galerij


Koop tickets »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.