Menu
Dans

Wim Vandekeybus / Ultima Vez

In Spite of Wishing and Wanting Revival

in-spite-of-wishing-and-wanting-danny-willems.jpg

Datum:
donderdag 21 december 2017
Zaal:
CC De Factorij - Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
110 minuten zonder pauze
Taalniveau:
 
Koop tickets »

1999. Wim Vandekeybus heeft er al een heel repertoire op zitten. Zijn creaties worden alom geprezen om hun intens fysieke en poëtische kwaliteit. Zijn interesse evolueert van een zoektocht naar instinctieve reacties, naar het innerlijk (on)bewuste. Zijn visie op en analyse van onze manvrouw relaties lijken een eindeloze inspiratiebron.

En toch, voor zijn voorstelling In Spite of Wishing and Wanting, neemt Vandekeybus een radicaal besluit en gaat hij aan de slag met een volledig mannelijke cast. Mét succes. De voorstelling slaat wereldwijd in als een bom. Met een minimum aan theatrale middelen slaagt Vandekeybus er namelijk in om gewaagde thema’s te vatten in prachtige beelden. Bekende iconen van dromen en verlangens worden ontdaan van psychoanalytische clichés en omgezet in de spectaculaire en poëtische danstaal van Ultima Vez.

De voorstelling vindt zijn kracht in de organische symbiose tussen dans, theater en film. Bezwerende danssequenties, ondersteund door de sensuele soundtrack van David Byrne, vloeien over in monologen over angst, verlangen naar geborgenheid en de (verschrikkelijke) magie van de slaap. En dan is er nog de kortfilm The Last Words van de hand van Wim Vandekeybus zelf en gebaseerd op twee verhalen van Julio Cortázar. Een ‘schreeuwenverkoper’ verkoopt een tiran zijn laatste woorden, die zodoende zijn eigen ondergang delft. De lange traveling shots en intense close-ups gerealiseerd met de dansers van de eerste cast zorgen voor een extra dimensie net daar waar de grens van de scène bereikt lijkt.

In Spite of Wishing and Wanting is een mijlpaal in het oeuvre van Wim Vandekeybus.

“Ik heb een bijzondere herinnering aan de eerste toernee van In Spite of Wishing and Wanting in meer dan 50 steden over de hele wereld. De voorstelling ging voor het eerst een keer niet over de chemie tussen mannen en vrouwen, maar over een soort oerverlangen in een wereld met enkel mannen. Woest, wild, naïef, speels, kinderlijk en een beetje angstig van teveel dromen.” (Wim Vandekeybus)

Achteraf is er een nagesprek met de artiesten. Wil je hier graag bij zijn? Schrijf je dan in via deze link.

www.ultimavez.com

 

Credits

REGIE / CHOREOGRAFIE / SCENOGRAFIE WIM VANDEKEYBUS
ORIGINELE MUZIEK DAVID BYRNE, “FUZZY FREAKY” REMIX DJ FOOD
DANS ROB HAYDEN, EDDIE OROYAN, YASSIN MRABTIFI, GUILHEM CHATIR, GRÉGOIRE MALANDAIN, LUKE JESSOP, LUKE MURPHY, FLAVIO D’ANDREA, KNUT VIKSTRÖM PRECHT, CHENG-AN WU, BALDO RUIZ
LICHT FRANCIS GAHIDE, DAVY DESCHEPPER
GELUID BRAM MORIAU
CO-PRODUCTIE KVS

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

do 28 feb 19 - 20u00
Le Temps Perdu
Dans
Laatste tickets »