Menu
Muziek
pop
singer-songwriter

Douglas Firs

Hinges of Luck

dougles-firs-c-guy-kokken.jpeg

Datum:
vrijdag 22 maart 2019
Zaal:
CC De Factorij Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
90 minuten zonder pauze
Taalniveau:
 
Koop tickets »

Douglas Firs is de band rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemont. Twee jaar na zijn in de Wilco Loft gemixte album The Long Answer Is No trekt Van Hellemont naar Canada. Hij heeft geen plan, enkel zijn gitaar en een klein opnametoestel. Het worden twee verlossende maanden, gevuld met lezen en schrijven. 's Avonds geeft hij succesvolle concertjes in een reeks bruine kroegen.

Terug in België verzamelt Van Hellemont opnieuw zijn band Douglas Firs. Met vertrouwde klasbakken Simon Casier (Balthazar, Zimmerman), Laurens Billiet (Zimmerman) en broer Sem neemt Douglas Firs het nieuwe album Hinges of Luck op in de La La Land Recording Studio in Louisville, Kentucky. De road trip die volgt brengt hen op illustere plaatsen in Nashville, Memphis en New Orleans.

Met een mix van hartverscheurende melancholie, rauwe roots-rock en eerlijke bindteksten weet Gertjan zijn publiek te raken. De nieuwe CD gaat over een hele generatie die worstelt met alle mogelijkheden die haar worden aangereikt. Melancholische liefdesliedjes zoals Pretty Legs & Things to Do of Caroline uit de eerste albums worden nu aangevuld met vragen die Van Hellemont zich niet eerder stelde.

Bevestigen deed hij vorig jaar al in de AB in Brussel, in een hele reeks clubs in België, op tour met Triggerfinger en K's Choice door Duitsland en Nederland en tijdens een drukke festivalzomer. Na al die omzwervingen is het nu tijd om de nummers terug thuis te spelen, met zijn uitstekende band, in de warme setting van een theaterzaal.

www.douglasfirs.be

 

 

pers

  • De wanderlust van Douglas Firs: 'Misschien is België te klein voor mij' - Focus Knack
  • CD-review Douglas Firs - Hinges of Luck - Humo

Credits

ZANG & GITAAR GERTJAN VAN HELLEMONT
BAS & ZANG SIMON CASIER
DRUMS LAURENS BILLIET
PIANO, ZANG & STEM GERTJAN VAN HELLEMONT

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

za 25 mei 19 - 20u00
Zaventem Proms't
Muziek
klassiek
pop/rock
Traditionele muziek
Laatste tickets »
do 6 jun 19 - 20u00
Niet voor het Laatst
Muziek
Nederlandse levenslied
Laatste tickets »