Menu

Gedichtendag: Love will tear us apart again

Jan Ducheyne & Adriaan Van Aken e.a.

zwartwitjdnzk.jpg

Datum:
donderdag 25 januari 2018
Locatie:
Theaterzaal Maupertuis
Startuur:
19u30
 
Koop tickets »

vanaf 16u00 (doorlopende audio-installaties) | 17u30 (volkskeuken) | 19u30 (podiumprogramma)

Op 25 januari is het gedichtendag. We starten de avond met een poëtische volkskeuken om 17u30. Voor slechts € 6 schuif je je benen onder onze gezellige tafel. (Voor de artiesten en leerlingen die deelnemen aan het avondprogramma is er eten voorzien in de de poëtische volkskeuken.)

Aangezien het onze allereerste Gedichtendag ooit is, willen we er meteen een onvergetelijke ervaring van maken. Hiervoor spraken we Jan Ducheyne aan. De gastheer van de Sprekende Ezels in de Monk in Brussel (een podium voor woord en muziek dat al 18 jaar bestaat, en ook in Antwerpen, Gent, Leuven, Turnhout, Watou en Oostende plaats vindt). Hij wil je laten kennis maken met de combinatie poëzie en audio. Hij betrok op zijn beurt Adriaan Van Aken (Het Nieuwstedelijk) bij zijn plannen. Adriaan is één van de meest inventieve makers die België rijk is als het op het combineren van verschillende disciplines aankomt.  Zowel Adriaan als Jan zijn ervan overtuigd dat er in audiowerk veel poëzie zit. Je kan dit zelf beleven en beluisteren dankzij doorlopende interactieve en poëtische audio-installaties vanaf 16u00.

Daarnaast presenteren we een schitterend podiumprogramma. Polaroids & Happy Endings is een boekje dat niet minder dan 123 alfabetisch gerangschikte, korte, doch zeer speelbare theaterteksten bevat. Adriaan puurde de teksten uit de tientallen interviews die hij afnam van honderden mensen. Alles bijeen vormen de tekstjes - herkenbaar als ze zijn - een heerlijke ode aan het menselijk falen.  Met deze tekstjes gaan we aan de slag met de studenten van de Kunstacademie Zaventem. Samen met de onnavolgbare Rudy Trouvé en de weergaloze Teuk Henri  - ook Rudy kan weergaloos zijn, waar Teuk ook zeker onnavolgbare trekjes heeft - gaan de jonge honden van de academie hun eigen stem aan de tekstjes geven.

Daarna is het de beurt aan Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad. Als je poëzie recht uit het hart wilt horen, gevoed door een band die de woorden van een dichter voortstuwt, dan kan je deze formatie niet missen. Teksten, muziek, het geheel,... de urgentie druipt ervan af. Wellicht zal Rudy Trouvé op zijn eigen briljante wijze hier en daar iets aan hun optreden toevoegen, dan ben je meteen getuige van wat los uit de pols genialiteit op de koop toe. 

En alsof dat nog niet genoeg is, zijn we heel trots dat Delphine Lecompte afzakt naar Zaventem. Delphine is een compromisloze dichter. Haar werk is met niets te vergelijken. In haar nieuwe bundel Western bewijst Delphine dat ze poëzie schrijft die met niks te vergelijken is. Ze zet je bovendien op het verkeerde been eens zij een podium op stapt. Waar je eerst verwonderd zal zijn door haar toon, zal je langzaam maar zeker beginnen luisteren naar de zinnen die vaak haaks staan op haar geruststellende verschijning. 

Je kan ons op ons woord geloven: wij nodigen je letterlijk uit voor een onvergetelijke avond. 

www.nieuwstedelijk.be 
vi.be/janducheynenoodzakelijkkwaad

Credits

MET JAN DUCHEYNE & NOODZAKELIJK KWAAD, ADRIAAN VAN AKEN (HET NIEUWSTEDELIJK), RUDY TROUVÉ, DICHTERES DELPHINE LECOMPTE & KATRIN LOHMANN (RADIO BEGIJNENSTRAAT)
IN SAMENWERKING MET KUNSTACADEMIE ZAVENTEM, BIBLIOTHEEK ZAVENTEM, ZAVENTEMSE SCHOLEN & JEUGD EN POËZIE

Galerij


Koop tickets »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.