Menu
Woord
muziek
performance
poëzie
volkskeuken

CC De Factorij, Carmien Michels &Kunstacademie Zaventem

Gedichtendag 2019

carmien-michels-koen-broos.jpg

Datum:
donderdag 31 januari 2019
Zaal:
CC De Factorij Theater Maupertuis
Start-uur:
19u30
Taalniveau:
 
Standaard
€ 10,00
-26
€ 8,00
Kansentarief volwassene
€ 3,50
Kansentarief kinderen
€ 2,50
Koop tickets »

Op Gedichtendag waait er een pittige wind door Zaventem, die jong talent van dichtbij en podiumbeesten van heinde en verre naar ons cultuurcentrum voert.

Eet mee in onze poëtische volkskeuken en bestel nadien een glaasje aan de bar terwijl jonge dichters van de kunstacademie je van onder tafel mooie woorden toe fluisteren. Wie weet verrassen ze je zelfs in de toiletten met het zachte geklater van hun pop-up poëzie. Of luister naar de inventieve audio-installaties door leerlingen van de klassen ‘Live Electronics en KlankLab’.

Niet alleen komen we te weten welke jongere (tussen 0 en 99 jaar) de eerste grote Zaventemse Poëziewedstrijd wint, creatief vertaald door leerlingen van de beeldende klassen en terug te vinden op verschillende raampartijen op en rond het CC, maar bewonder je ook de gigantische raamschildering die Tille Pepermans maakt op het raam van de bibliotheek!

Omdat we je altijd het neusje van de zalm willen bieden maar je niet met een hongerige ziel naar huis laten gaan, vroegen we aan auteur en voormalig Europees Kampioen Poetry Slam Carmien Michels om een
heerlijk avondbuffet samen te stellen. Als curator schuimde ze zomerfestivals, poëzieavonden en stomende podia af en kwam zo uit bij onwaarschijnlijk talent – talent dat u niet mag missen.

  • Esohe Weyden is een dichteres, slamdichter en presentatrice uit Antwerpen die geen rust vindt tot ze iedereen in de zaal heeft geraakt. Ze is nog niet lang bezig, maar schopte het al tot de finale van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam en prijkte op een van de podia van Pukkelpop.
  • Yousra Benfquih werkt overdag aan een doctoraat en is ‘poet and columnist by night’. Met haar ijzersterke présence en eigenzinnige schrijfstijl won ze de texton-stage wedstrijd Naft voor Woord 2017 en werd ze genomineerd voor de Joost Zwagerman Essay-prijs. 
  • Samen met curator Carmien Michels gaat Seckou Ouologuem, pionier van de Vlaamse poetry slam scene, aan de slag met de leerlingen Woord. Seckou brengt zelf ook zijn beste rap en slam poetry werk, waarmee hij over de hele wereld optrad en onder meer de Diesel Award, de Vlaamse Kif Kif awards en de Van Dale Spoken award won.
  • Als ongelooflijk briljant toetje nodigen we de internationaal bejubelde Joke van Leeuwen uit. Dit jaar viert ze dat ze al veertig jaar actief is als schrijver, dichter, illustrator en podiumbeest. Van Leeuwens werk is veelvuldig vertaald en bekroond met allerlei gouden trofeeën, waaronder de Gouden Uil, de Gouden Ganzenveer en de Gouden Penseel.
  • Tussen de acts door kan je genieten van de prachtige muziek van zanger Jaouad Alloul, die in een ver verleden veel lof ving in The Voice van Vlaanderen. Met zijn prachtige stem, die moeiteloos van breekbaar naar krachtig overgaat, bezorgt hij u ongetwijfeld kippenvel.

volkskeuken

Met poëtische volkskeuken! Hou onze website in het oog voor meer informatie en reservatie.

www.carmienmichels.be

QUOTE

"Een vrouwelijke Johnny Cash, krachtig, diep persoonlijk en met een politiek engagement dat je niet vaak hoort." - Stefan Hertmans over Carmien Michels

Credits

MET CARMIEN MICHELS, ESOHE WEYDEN, YOUSRA BENFQUIH, SECKOU OUOLOGUEM, JOKE VAN LEEUWEN & JAOUAD ALLOUL
CC DE FACTORIJ IN SAMENWERKING MET CARMIEN MICHELS, TILLE PEPERMANS, KUNSTACADEMIE ZAVENTEM, BIBLIOTHEEK DE FACTORIJ & ZAVENTEMSE SCHOLEN

 

 

 

 


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

zo 3 feb 19 - 10u30
Schrijvers op zondag
Woord
literatuur
Koop tickets »
wo 24 apr 19 - 20u00
Jubilee Lanoye
Woord
literatuur
muziek
verjaardag
Koop tickets »
zo 5 mei 19 - 10u30
Schrijvers op zondag
Woord
literatuur
Koop tickets »