Menu
wim-mertens-contumaz-studio.jpeg

Datum:
zaterdag 6 oktober 2018
Locatie:
Theaterzaal Maupertuis
Startuur:
20u00
Duur:
60 minuten - 15 minuten pauze - 30 minuten
 
Laatste tickets »

Wim Mertens is een vaste waarde in het landschap van de minimal music. Meer dan dertig jaar geleden debuteerde hij als componist en vandaag de dag vult hij zalen over de hele wereld. Velen kennen hem van Struggle for pleasure of in de volksmond de Proximus-tune.

Zijn muziek werd door film, theater, dans, televisie en de radio opgepikt en veroverde zo de harten van een breed publiek. In 2017 bracht de componist de trilogie Cran aux Oeufs uit. Het hedendaagse Brussel, het
oude Rome en het oude Griekenland: Cran aux Oeufs is een amuzikaal-fictionele triptiek waarin de connecties tussen lied, poëzie en werkelijkheid afgetast worden. Wim Mertens en zijn ensemble voeren verschillende werken van de albums Charaktersketch, What are we, locks, to do? en Dust of Truths uit. Minimal music, maar dat wil niet zeggen dat het een saai concert wordt. Mertens weet als geen ander hoe je met composities een spanningsboog kan opbouwen.

www.wimmertens.com

 

 

 

Meer muziekvideo's vind je op het Youtube-kanaal van Wim Mertens.

pers

  • Recensie album Dust Of Thruths - damusic.be
  • "Ik ben niet somber, ik probeer hoopvol te zijn." - De Standaard

Credits

PIANO & ZANG WIM MERTENS
VIOOL ALEXEI MOSHKOV & BERT VAN LAETHEM
ALTVIOOL LIESBETH DE LOMBAERT
CELLO LODE VERCAMPT
CONTRABAS RUBEN APPERMONT

Galerij


Laatste tickets »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.