Menu
Muziek
nederlandstalig
pop/rock

Clouseau

Clouseau30

clouseau301.jpg

Datum:
donderdag 19 oktober 2017
Zaal:
CC Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
70min - pauze 20min - 70min
Taalniveau:
 
Uitverkocht

We schrijven 1987. Clouseau brengt met Brandweer zijn eerste single uit, naar aanleiding van het eerste “serieuze” optreden, namelijk de opening van Marktrock Leuven. Zonder het zelf te beseffen, geeft de groep daarmee het startschot aan een van de grootste muzikale succesverhalen die Vlaanderen tot vandaag kent.

Na een moeizame start (Brandweer was geen instant succes) volgt de grote doorbraak in 1989, dankzij singles als Anne en Daar Gaat Ze. Debuutplaat Hoezo verschijnt, Nederland gaat voor de bijl, de band neemt deel aan het Eurosongfestival in Rome, en op liveshows gillen steeds meer fans de naam van frontman Koen Wauters. ‘Clouseaumania’ is een feit. Sindsdien blijft Clouseau keihard aan de weg timmeren, met als gevolg meer dan 100 Sportpaleis-shows, twaalf Nederlandstalige tópplaten en een haast eindeloze stroom hits.

Vandaag, 30 jaar na Brandweer, blikt de groep terug op een ongelooflijk sprookje. Met deze intieme en verrassende theatertournee wil Clouseau alle fans bedanken én de aandacht vestigen op datgene waar het al die jaren om draaide: de songs. 

www.clouseau30.be

Galerij


Uitverkocht

Gerelateerde Voorstellingen

do 14 dec 17 - 20u00
Kleinkunsteiland: De Klassiekers
Muziek
nederlandstalig
Laatste tickets »
wo 10 jan 18 - 20u00
Dubbel Geboekt
Muziek
jazz
cabaret
humor
Koop tickets »
za 13 jan 18 - 20u00
Trekto Pnix
Muziek
humor
Uitverkocht »