Menu
combi.jpg

Datum:
zondag 18 februari 2018
Locatie:
Theaterzaal Maupertuis
Startuur:
15u00
Leeftijd:
+6J
 
Koop tickets »

In een lege vlakte staat een gigantische boom. Hier wonen honderden eekhoorns. Dit is hun wereld en zo ver ze kunnen kijken, is er geen ander leven dan dit. Tot er op een dag een duif overvliegt met een takje van een andere boom in zijn bek.

Boom boom vertelt het verhaal van twee bomen. Twee groepen eekhoorns die elkaar tegenkomen. Een kennismaking met een pluimstaart. Een muzikale ontmoeting tussen een groot jazzorkest en een strijkkwintet, speciaal voor jonge oren.

Componist en orkestleider Frank Vaganée staat tijdens concerten voor kinderen altijd versteld dat kinderen altijd mee zijn, wat ze ook spelen. Ze begrijpen nog niet alles wat ze horen, maar vatten de energie van de muziek.

Maar ook ouders kunnen hun oren spitsen. Het verhaal van Dimitri Leue alludeert op de problemen van vandaag, het blijft niet enkel bij bomen en eekhoorns. Het is een metafoor voor de problematiek van vluchtelingen en andere heikele thema’s. Een inspirerende tekst, visueel ondersteund wordt door prachtige illustraties.

www.brusselsjazzorchestra.com
www.antwerpsymphonyorchestra.be

Knutselplezier na de voorstelling

Kinderen, met of zonder ouders, kunnen na de voorstelling aan de slag in onze foyer. Samen met de dames van ETNA vzw ga je aan het knippen, plakken en tekenen in het thema van de voorstelling.  

Bomenmuziek, hoe klinkt dat? En wat groeit er aan zo’n muziekboom? Wat we niet weten, verzinnen we zelf, dus aan de slag en bomen blazen geblazen!
    
Deze omkadering is gratis, je hoeft vooraf niet te reserveren.

 

Credits

SPEL EN TEKST DIMITRI LEUE
MUZIEK FRANK VAGANÉE
CO-PRODUCTIE ANTWERP SYMPHONY ORCHESTRA EN BRUSSELS JAZZ ORCHESTRA
ILLUSTRATIES SABIEN CLEMENT
 

Galerij


Koop tickets »
Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.