Menu
Muziek
folk
Canada

Còig

Album release

coig-media-photo-2018-credit-ryan-macdonald.jpg

Datum:
vrijdag 1 februari 2019
Zaal:
CC De Factorij Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
90 minuten met pauze
Taalniveau:
 
Koop tickets »

Actie: Koop 1 ticket en krijg 1 gratis.

Neem gratis een extra persoon mee naar dit concert.

Bestel hier je 1+1 ticket


Toernee Mondial is een netwerk van zalen en podia bij Vlaamse cultuurcentra ter bevordering van de wereldmuziek en internationale visuele humor. Hierdoor worden 'onbereikbare' groepen voorgesteld aan het Vlaamse publiek.

 

Met hun derde CD Rove (2017) bevestigt Còig zijn reputatie als een van de meest opwindende groepen uit Canada van het ogenblik. In Vlaanderen waren ze al te zien in 2015 naar aanleiding van hun CD Five en 2017 met de CD Carols. In 2019 zullen ze – opnieuw met een nieuwe CD – te gast zijn in 13 CC’s, waarmee ze tegemoetkomen aan de vraag van hun fans.

De vier leden van de groep, die ook individueel een mooie carrière hebben, konden bij hun debuut in 2014 helemaal niet voorzien dat het zo een vaart zou lopen. Iedereen die hen ooit live aan het werk gezien heeft – op theaterpodia, grote festivals en in clubs – is vol van hun ontembare energie, muzikale kwaliteit en de unieke manier waarop traditionele muziek een hedendaagse invulling krijgt. Zoals gebruikelijk in de Keltische muziek gaat er veel aandacht naar de instrumentale nummers. De kippenvelmomenten worden opgespaard voor de vocale prestaties van Rachel Davis en Darren McMullen. Op 1 februari 2019 zullen ze er helemaal staan voor het Belgische publiek.

www.coig.ca

 

 

 

I.S.M. TOERNEE MONDIAL - www.toerneemondial.be

 

 

QUOTE

“Còig toont veel respect voor de traditie, die ze met een verbazingwekkende drive tot leven brengen voor de huidige generatie.” - Phil McIntyre, New England Celtic Arts

Credits

GITAAR, MANDOLINE, MANDOLA, BANJO, BOUZOUKI, WHISTLES, FLUIT & ZANG DARREN MCMULLEN
FIDDLE, VIOOL & ZANG RACHEL DAVIS
PIANO JASON ROACH
FIDDLE CHRISSY CROWLEY

Galerij


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

wo 20 feb 19 - 20u00
Misia
Muziek
klassiek
zang
radio
Koop tickets »
vr 1 mrt 19 - 20u00
Door de Overlevenden
Muziek
nederlandstalig
Nekka
Koop tickets »
di 12 mrt 19 - 20u00
Nordmann plays Dementia
Muziek
live soundtrack
horror
Koop tickets »