Menu
Film
drama

 

A separation

download.jpg

Datum:
dinsdag 21 november 2017
Zaal:
CC Theater Maupertuis
Start-uur:
20u00
Duur:
123 minuten
 
Koop tickets »

PRIJZEN WON EEN OSCAR VOOR BESTE BUITENLANDSE FILM EN EEN GOLDEN GLOBE AWARD VOOR BESTE BUITENLANDSE FILM

"Iraanse films saai en ontoegankelijk? Beuzelpraat! Het magistrale bewijs: 'A Separation', de winnaar van de Gouden Beer op het festival van Berlijn." - Humo

 

 

 

 

I.H.K.V De Alzheimer Code

Naders vrouw Simin wil weg uit Iran om hun dochter een betere toekomst te geven maar ziet zich genoodzaakt om haar man te verlaten als die op het laatste moment toch in Iran wil blijven om voor zijn zieke vader die leidt aan Alzheimer, te zorgen. Omdat Nader moet werken om zichzelf en zijn dochter Termeh te onderhouden, huurt hij huishoudster Razieh in om op zijn vader te passen. Wat hij niet weet, is dat de nieuwe hulp haar werk achter de rug van haar werkloze man om doet.  Door misverstanden en vooroordelen loopt de situatie op sluipende wijze uit de hand.

A Separation is een verwoestend en meedogenloos gezinsdrama, dat onder de oppervlakte de complexe maatschappelijke verhoudingen in Iran aankaart. De film gaat niet alleen over levensechte mensen, maar ook over het land waarin ze leven. Contrasten tussen man en vrouw, arm en rijk, gelovig en atheïstisch zijn secuur door het verhaal heen verweven.

Farsi gesproken
NL/FR ONDERTITELD

 

 

Credits

MET PAYMAN MAADI, LEILA HATAMI, SAREH BAYAT


Koop tickets »

Gerelateerde Voorstellingen

di 6 mrt 18 - 20u00
On body and soul
Film
drama
Koop tickets »