Menu
jun 20, 2020

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten

CC De Factorij biedt enkele kleinschalige, maar kwalitatieve evenementen aan in de zomer. Uiteraard worden alle maatregelen rond social distancing, hygiëne en veiligheid nauw opgevolgd. Alle activiteiten gaan door in openlucht, bij slecht weer worden gekochte tickets vergoed met een waardebon. Het maximum aantal deelnemers voor de zomeractiviteiten, uitgezonderd de yogasessies en de straattheatervoorstelling, is 200 personen.

Na maanden in hun kot te zitten, snakken mensen ernaar om weer naar buiten te komen. Het cultuurcentrum komt hieraan tegemoet door diverse activiteiten te organiseren in juli en augustus voor zowel volwassenen als families. Mensen kunnen in hun contactbubbel genieten van een avondje uit in openlucht.

Een uur voor aanvang is het publiek welkom op de activiteiten (uitgezonderd (familie)yoga). Tijdig komen is zeker aangeraden, alle activiteiten starten stipt. Het meebrengen van een mondmasker is verplicht. Bij ziekte is thuisblijven aangewezen zodat de andere bezoekers veilig kunnen deelnemen aan de activiteit.

Op donderdag 2 juli start het zomeraanbod met yoga in het park. Er is zowel een lessenreeks voor volwassenen op donderdag 2, 9, 16 en 23 juli om 20u30 als een sessie voor families op zaterdag 4 juli om 10u00 en 14u00. Alle yogalessen gaan door in Park Mariadal. Prijs lessenreeks volwassenen: € 10 per les. Familieyoga: € 5 / € 3 -12J.

Liever genieten van een openluchtconcert? Op vrijdag 10 juli om 20u00 geven The Bonnie Blues het beste van zichzelf. Dit akoestisch trio bestaat uit Nele Paelinck, Juno Kerstens en Laura Vanden Heede en ze begeleiden zichzelf op gitaar, guitalele, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren '20 tot '50 - van slowfox tot calypso, van bolero tot barbershop ragtimes. Ook Barbara Dex komt langs voor een concert op vrijdag 21 augustus om 20u00. Haar stem kan verschillende muziekstijlen aan van gospel, tot countryrock en Nederlandstalige parels. Prijs per concert: € 10 / € 8 -26J.

En er is nog meer aanbod voor families: op zaterdag 22 augustus kunnen (groot)ouders met kinderen komen kijken naar Zeeboenk (+6J), een straattheatervoorstelling van Theater FroeFroe. Monster aan voor deze familievoorstelling voor en over (klein)mannen met baarden en loze meisjes (die willen gaan varen). Er is keuze uit twee tijdstippen: om 14u00 en 16u00. Kom dat zien, kom dat zien! Inkom: € 5 / € 3 -12J.

Ook aan de cinefielen werd gedacht: er staan twee openluchtfilms gepland. Op vrijdag 3 juli speelt de film Knives Out om 22u00. Een befaamde misdaadschrijver wordt dood aangetroffen in zijn landhuis, net na z'n 85ste verjaardag. Uit het niets duikt een privédetective op om de zaak te onderzoeken. Hij krijgt af te rekenen met een bende hebberige familieleden en enkele loyale bedienden. Met o.a. Daniel Craig, Chris Evans en Jamie Lee Curtis. Op vrijdag 28 augustus om 21u00 staat Blade Runner 2049 op het programma. Deze film won een Oscar voor Beste Visuele Effecten. In deze opvolger van het iconische origineel uit 1982 speelt Ryan Gosling agent K die tijdens zijn missie ook op zoek is naar ‘senior blade runner’ Harrison Ford, die al 30 jaar lang zoek is. Prijs per film: € 4. Breng zeker een dekentje/extra pull of kussentje mee. Het cultuurcentrum voorziet zitplaatsen.

Alle activiteiten gaan door aan de achterzijde van CC De Factorij (Keibergstraat, kant treinstation), enkel de (familie)yoga niet deze sessies gaan door in Park Mariadal.

Inschrijven voor het zomeraanbod kan online via www.ccdefactorij.be of door te bellen naar 02 307 72 72 of langs te komen aan de ticketbalie (tijdens de openingsuren). De ticketbalie opent terug de deuren vanaf woensdag 1 juli. Reserveren is verplicht voor alle activiteiten, liefst per bubbel (max. 10 personen), en kan tot 12u00 op de dag van het event. Goed om weten: de gegevens van alle aanwezigen worden opgevraagd in het kader van de contact tracing. Het cultuurcentrum bewaart deze persoonsgegevens maximum 30 dagen, daarna worden ze vernietigd.


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.