Menu
mrt 1, 2018

Wereld Downsyndroomdag: expo, docu en theater

Wereld Downsyndroomdag: expo, docu en theater

Op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag en dat is geen toeval: mensen met het downsyndroom hebben hun 21ste chromosoom 3 keer. In die week laat CC De Factorij zien dat als je het 21ste chromosoom 3 keer hebt, dat nog niets zegt over wie je bent. Mensen met Downsyndroom hebben hun eigen karakter en eigen persoonlijkheid. Wij zetten hen graag een week in de spotlight.

VERNISSAGE: EMILE - DE SCHOONHEID VAN IMPERFECTIE
DI 20 MRT ‘18 | 19U00
Eenenvijftig kinderen. Elk uniek en tegelijk hebben ze één gemeenschappelijke deler: ze werden geboren met het Syndroom van Down. Belgisch fotografe Emilie Bonjé legde hen vast op de gevoelige plaat: een reeks indringende portretten die uitnodigen om de schoonheid in de schijnbare imperfectie te zien. Voorbij de glimlach, voorbij het syndroom.
De vernissage is vrij toegankelijk. Fotografe Emilie Bonjé geeft een extra woordje uitleg bij de tentoonstelling. Voor het publiek voorzien we een hapje en een drankje.
Meer info.

TYTGAT CHOCOLAT: THE MAKING OF (DOCU)
DI 20 MRT ‘18 | 20U00
Jelle Palmaerts, Jan Goris, Jason Van Laere, Gert Wellens en Peter Janssens maken deel uit van Theater Stap, een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale handicap centraal staan. In deze making-of willen ze tonen dat ze op eigen benen kunnen staan, dat ze kunnen doorzetten en presteren als het nodig is. Deze film is uitzonderlijk toegakelijk voor iedereen.
Meer info.

DE WERELD - THEATER STAP VOOR IEDEREEN VANAF 8J
VR 23 MRT ‘18 | 20U00
De Wereld is een verhaal van ontmoetingen. Van mensen die al snel niet meer zonder elkaar kunnen. Een man staat op van een bank in het park en trekt eropuit. Het is het begin van een merkwaardige tocht. Een moedige zoektocht naar geluk. Dankzij de één-serie Tytgat Chocolat werden de acteurs van Theater Stap wereldberoemd in Vlaanderen.
Tickets en meer info.

In de foyer spelen vanaf 20 maart korte filmpjes van Theater Stap. Beluister ze in onze knusse zeteltjes met behulp van een hoofdtelefoon.