Menu
aug 24, 2020

Veilig genieten van een portie cultuur in CC De Factorij!

Veilig genieten van een portie cultuur in CC De Factorij!

*laatste update: vrijdag 23/10/20
 

Wat zijn we blij dat onze deuren open mogen blijven voor ons publiek. We doen er alles aan om je bezoek veilig te laten verlopen en volgen het advies van de overheid en van de sector op de voet. Gezondheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. We bevinden ons in een nationale crisis en dat vergt nationale solidariteit. Lees hieronder hoe jij samen met het team van CC De Factorij kan bijdragen aan een veilige en aangename cultuurbeleving.

safety first: van tickets kopen tot applaus

Tickets kopen

 • Je bestelling = je gezin + 1 nauw contact = je bubbel. Voor een optimale zaalplanning vragen we je om tickets gebundeld te kopen per bubbel. Indien de voorstelling niet uitverkocht is, kan je de avond zelf nog wel tickets kopen aan de ticketbalie. We beschouwen het aantal tickets dat je samen koopt als één contactbubbel. Bestel je 4 tickets in één keer, dan plaatst ons systeem die vier mensen samen, naast mekaar op één rij, als één bubbel. Koop je een ticket alleen, dan plaatst ons systeem je alleen, op afstand van de andere bubbels. Wil je vier tickets kopen, maar komen die mensen elk afzonderlijk als een bubbel van één persoon, bestel dan vier keer één apart ticket.

 • Je kan niet zelf je plaats kiezen op het zaalplan van CC De Factorij. Je ontvangt ongenummerde tickets via mail of aan de ticketbalie, je weet wel in welke rij je zit. Op je ticket staat een kleurcode, deze kleur leidt je de avond zelf vlot en veilig naar je plaats in de theaterzaal.

 • Het is niet mogelijk om je bubbel na aankoop van de tickets nog te wijzigen. Om die reden mogen gekochte tickets ook niet doorverkocht worden aan derden, tenzij deze tot de eigen bubbel behoren.

 • Slecht te been of rolstoelgebruiker? Geef dit door bij het boeken van je ticket (of minstens een week vooraf) zodat we je een goede zitplaats kunnen garanderen samen met je bubbel.

 • Personen uit een risicogroep zijn welkom op onze evenementen, hun aanwezigheid impliceert dat zij zelf een inschatting van het risico gemaakt hebben. Tot de risicogroepen behoren personen ouder dan 65 jaar, personen met diabetes, personen met ernstige obesitas, personen met hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen met kanker of van wie het immuunsysteem verzwakt is. 

Voor de voorstelling

 • Je ontvangt voor de voorstelling een praktische mail met richtlijnen om je bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken. Wij zorgen ervoor dat het gebouw grondig gereinigd, verlucht en ontsmet is voor iedere voorstelling.

 • Per evenement werken we met een publiekslijstVolgende gegevens houden we bij van diegene die tickets besteld heeft: naam, voornaam, mailadres en telefoonnummer. Het telefoonnummer is een nieuw verplicht veld en zal enkel gebruikt worden indien nodig voor verdere contactopvolging of voor de dienstverlening van CC De Factorij zoals beschreven in de privacydisclaimer.

 • Blijf thuis indien jij of iemand in je bubbel ziek is in de week voor de voorstelling. Uitzonderlijk is het in seizoen ‘20 - ‘21 mogelijk om je ticket om te ruilen voor een cadeaubon van CC De Factorij indien je de voorstelling niet kan bijwonen wegens ziekte. Zo kunnen de andere bezoekers op een veilige manier genieten van een portie cultuur. Ziek? Verwittig minimum 4 uur voor de voorstelling de ticketbalie door te mailen naar tickets@ccdefactorij.be of te bellen naar 02 307 72 71. Enkel wie tijdig verwittigt, kan zijn ticket omruilen voor een cadeaubon.

Bij aankomst in het cultuurcentrum

 • Momenteel geldt een beperking van max. 200 personen per voorstelling in de theaterzaal. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor personen ouder dan 12 jaar in heel het gebouw. Een uur voor de voorstelling openen de deuren van het cultuurcentrum voor het publiek.
 • Kom pas binnen in het cultuurcentrum zodra je bubbel volledig is, op die manier verzamelen er niet te veel mensen aan de ingang en kan er voldoende afstand bewaard worden. Ontsmet je handen bij het binnenkomen en volg de signalisatie (schermen, infoborden, grondmarkeringen, …) zodat de verschillende publieksstromen zo veel mogelijk gescheiden worden. Een onthaalvrijwilliger wijst je de weg, op je ticket ontdek je welke kleurcode je moet volgen in het gebouw.
 • Het gebruik van de lift is enkel toegestaan voor mensen met een mobiele beperking.
 • Om gezondheidsredenen is er geen bewaakte vestiaire. Je kan je jas wel aan de onbewaakte kapstokken hangen in de foyer. Maak zo veel mogelijk gebruik van de lockers aan de ingang om je jas en rugzak op te bergen. Voorzie hiervoor een stuk van € 1. Achteraf krijg je dit muntstuk terug. Uitzonderlijk is het dan ook toegelaten om je jas mee te nemen in de theaterzaal.
 • Plan je toiletbezoek voor de voorstelling, want tijdens het evenement blijf je op je plaats zitten. In CC De Factorij zijn er in elk publiek toilet voldoende mogelijkheden om je handen grondig en veilig te wassen. Indien nodig worden ook enkele sanitaire toestellen afgesloten om de afstandsregels te kunnen respecteren. Om de publieksstromen gescheiden te houden, worden de toiletten op de gelijkvloers (verdieping -1) voorbehouden voor de bibliotheekgangers. De toiletten op verdieping 0 zijn voorbehouden voor de bezoekers van het cultuurcentrum.

Tijdens de voorstelling

 • Op je ticket staat in welke rij je met je bubbel kan plaatsnemen. Volg de juiste kleurcode in het gebouw. De signalisatie in het gebouw wijst je de weg.
 • Er zijn geen vaste stoelnummers om zo contact met andere bezoekers te vermijden. Daarom schuif je met je bubbel zo ver mogelijk door op jullie rij. Tussen elke bubbel wordt er 1,5 meter afstand gehouden in de zaal. Concreet: 2 lege stoelen naast elke bubbel en een lege rij voor en achter jou.

 • Een mondmasker dragen tijdens de voorstelling is verplicht.
 • Tijdens de voorstelling blijf je op je plaats zitten. Er is geen pauze.

Na de voorstelling

 • Blijf zitten op je plaats totdat een van onze medewerkers je een seintje geeft. Bezoekers verlaten rij per rij de zaal om zo een grote publieksconcentratie bij de uitgang te vermijden.
 • Verzamel zo snel en rustig mogelijk je spullen en begeef je naar de uitgang.
 • Volg de signalisatie in het gebouw om de nodige afstand te behouden tot de andere bubbels.
 • De bar in de foyer is gesloten.

En nog even dit

 • Het virus verslaan we samen, ieder heeft zijn verantwoordelijkheid. We spreken elkaar op een hoffelijke manier aan over het volgen van de maatregelen.
 • Als je een vraag hebt, of als er iets onduidelijk is, spreek gerust een van onze medewerkers aan.

Geniet van je portie cultuur in alle veiligheid!

Team CC De Factorij


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.