Menu
nov 20, 2019

Steun de cultuursector

Steun de cultuursector

Er wordt bespaard in de cultuursector. Dat nieuws zal je de voorbije weken niet ontgaan zijn. Het budget voor cultuur wordt met 6% ingekrompen. De kunstinstellingen leveren 3% in, de organisaties die via het Kunstendecreet gesteund worden in hun werkingsmiddelen moeten 6% schrappen en de projectsubsidies worden zomaar eventjes met 60% verminderd.

CC De Factorij is voorlopig niet rechtstreeks bedreigd door deze beslissingen, omdat we hoofdzakelijk gesteund worden door de gemeente Zaventem. Uiteraard maken we ons zorgen over de toekomst van het cultuurlandschap. Dit raakt ons. Dit raakt onze collega’s. Dit raakt onze artiesten. Dit raakt onze programmatie.

Net als heel wat andere cultuurhuizen geloven we in talentvolle makers en willen we hen steunen door hen kansen en een plaats te geven waar ze thuis horen: in onze huizen. Daarom zijn de projectmiddelen ook voor CC De Factorij zo belangrijk. We zijn echter bang voor een verschraling van het cultuurlandschap, dat effect heeft op onze programmatie en dus ook op ons publiek. We willen vooral jou en al onze bezoekers blijven inspireren, verrassen, ontroeren en fascineren met aanstormend talent en nieuw werk.

Ook jij kan de artiesten en kunstenaars steunen door de petitie 'investeer meer in kunst en cultuur, niet minder' te ondertekenen.

Foto's: #ditisonspubliek

Galerij