Menu
dec 3, 2019

PianoDays2020

PianoDays2020

In het voorjaar van 2020 organiseren 11 gemeenten uit de Brusselse noordrand voor het eerst het pianofestival PianoDays2020. Geniet je van klassiek, jazz of pop? Verkies je een vleugje poëzie of literatuur erbij? PianoDays2020 voorziet alvast voor elk wat wils. Op 1 maart geven we het startschot met een muzikale en literaire fietsroute.

88 toetsen

Op 28 maart is het Piano Day. Dit is de 88ste dag van het jaar, zoals ook een piano 88 toetsen telt. Piano Day werd in het leven geroepen door de Duitse muzikant en componist Nils Frahm. Het is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal project.

11 gemeenten

11 gemeenten uit de Brusselse Noordrand sluiten aan bij Piano Day en plaatsen 1 maand lang de piano centraal tijdens PianoDays2020. Zo kan je de hele maand maart in alle hoeken van onze regio pianoklanken horen.

29 dagen

Omdat 1 dag nogal kort is, biedt PianoDays2020 van 1 t.e.m. 29 maart pianomuziek in de hele regio.

200 leerlingen

De piano begeleidt 200 leerlingen uit vier lagere scholen uit de regio. Samen met Koor en Stem vormen ze twee kinderkoren. In het Deeltijds Kunstonderwijs gaan leerlingen aan de slag met pianostukjes van Belgische componisten, onder begeleiding van MATRIX.

28 maart

Op 28 maart, de officiële Piano Day, kunnen reizigers op de luchthaven van Zaventem genieten van een pianomarathon. Deze zal gespeeld worden door professionele en amateurpianisten. De kinderkoren zullen de passanten in de luchthaven verrassen.

ACTIVITEITEN IN GROOT-Zaventem
 

 • ZA 7 MRT '20 - 19U30: #JIGSAW (gratis)
  Daniël Capelletti, componist en pianoleraar aan de Kunstacademie Zaventem, schreef het afgelopen jaar 100 werkjes voor jonge en minder jonge pianisten. Hij bundelde deze onder de titel #JIGSAW. Op 7 maart wordt een selectie hieruit voor de allereerste keer voorgesteld aan het grote publiek door de leerlingen piano van de academie. De klassen theater zorgen voor enkele frisse intermezzi. De toegang is gratis, maar reserveren is wel verplicht via mail naar piano@academiezaventem.be
  Locatie: Zaventem (Bibliotheek De Factorij)
   
 • ZO 22 MRT '20 - 11U00: Aperitiefconcert Joseph Jongen (gratis)
  De meest gevorderde leerlingen piano van de Kunstacademie Zaventem spelen een concert gewijd aan deze interessante Belgische componist. Ze spelen zowel solo als in kamermuziekbezettingen. De toegang is gratis, reserveren is niet verplicht. Meer info: piano@academiezaventem.be
  Locatie: Nossegem (Sint-Lambertuskerk)
   
 • ZO 29 MRT (15U00): Familievoorstelling ‘Thelonious’ door Zonzo Compagnie
  Een drummer, een pianist en een bassist van De Beren Gieren nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20e eeuw. De kleine Thelonious Monk kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar het pianoklavier en geraakt helemaal in de ban van het instrument. Met livemuziek, kleurige video's, fratsen van de muzikanten is 'Thelonious' een hilarische familievoorstelling over deze jazzlegende. Toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar en hun (groot)ouders.
  € 12 | € 10 (-12J) | Tickets en meer info
  Locatie: Zaventem (CC De Factoriij)
   
 • De piano-gocart op de markt werd geannuleerd
   
 • Je vindt dit overzicht ook in de flyer bij downloads hieronder

VOORSTELLINGEN IN DE NOORDRAND

Om tickets te bestellen voor deze concerten kan je terecht op de websites van de deelnemende cultuur- en gemeenschapscentra.

MUZIKALE & LITERAIRE FIETSROUTE 1 maart

Op zondag 1 maart geven we het startschot van PianoDays2020 met intieme pianoconcerten op bijzondere plekken in Vilvoorde - Kampenhout - Steenokkerzeel - Meise - Wemmel - Kapelle-op-den-Bos - Opwijk - Grimbergen.
Koop op voorhand tickets voor 2 concerten naar keuze en fiets van het ene naar het andere concert. Wij stippelen de fietsroute voor jou uit! Klik hier voor meer info.

DEELNEMENDE PARTNERS

REGIO NOORDRAND, CULTUUR- EN GEMEENSCHAPSCENTRA (MACHELEN, ZAVENTEM, VILVOORDE, STROMBEEK, MEISE, OPWIJK, KAPELLE-OP-DEN-BOS, STEENOKKERZEEL), BIBLIOTHEKEN (STEENOKKERZEEL, ZAVENTEM, MERCHTEM, KAPELLE-OP-DEN-BOS, VILVOORDE, GRIMBERGEN, WEMMEL, KAMPENHOUT), CULTUUR- EN VRIJETIJDSCOÖRDINATOREN, DEELTIJDS KUNSTONDERWIJS (ZAVENTEM, VILVOORDE, GRIMBERGEN, WEMMEL).
IN SAMENWERKING MET KOOR & STEM, MATRIX
MET DE STEUN VAN DE VLAAMSE OVERHEID

Galerij


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologie├źn, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.