Menu
dec 3, 2019

PianoDays2020

PianoDays2020

In het voorjaar van 2020 organiseren 11 gemeenten uit de Brusselse noordrand voor het eerst het pianofestival PianoDays2020. Piano Day valt op 28 maart en werd in het leven geroepen door de Duitse muzikant en componist Nils Frahm. Het is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal project. Omdat 1 dag nogal kort is, biedt PianoDays2020 van 1 t.e.m. 29 maart pianomuziek in de hele regio. Geniet je van klassiek, jazz of pop? Verkies je een vleugje poëzie of literatuur erbij? PianoDays2020 voorziet alvast voor elk wat wils. Op 1 maart geven we het startschot met intieme pianoconcerten, op bijzondere plekken in de verschillende deelnemende gemeenten.

88 toetsen

Op 28 maart is het Piano Day. Dit is de 88ste dag van het jaar, zoals ook een piano 88 toetsen telt. Piano Day werd in het leven geroepen door de Duitse muzikant en componist Nils Frahm. Het is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal project.

11 gemeenten

11 gemeenten uit de Brusselse Noordrand sluiten aan bij Piano Day en plaatsen 1 maand lang de piano centraal tijdens PianoDays2020. Zo kan je de hele maand maart in alle hoeken van onze regio pianoklanken horen.

1 fietsroute

Op 1 maart geven we het startschot van Piano- Days2020. Dat doen we met intieme pianoconcerten, op bijzondere plekken in de verschillende deelnemende gemeenten. We stippelen een fietsroute uit tussen de verschillende concertlocaties. Tussen de concerten is er tijd om van de ene naar de andere plek te fietsen.

29 dagen

Omdat 1 dag nogal kort is, biedt PianoDays2020 van 1 t.e.m. 29 maart pianomuziek in de hele regio. Geniet je van klassiek, jazz of pop? Verkies je een vleugje poëzie of literatuur erbij? PianoDays2020 voorziet alvast voor elk wat wils.

200 leerlingen

De piano begeleidt 200 leerlingen uit vier lagere scholen uit de regio. Samen met Koor en Stem vormen ze twee kinderkoren. In het Deeltijds Kunstonderwijs gaan leerlingen aan de slag met pianostukjes van Belgische componisten, onder begeleiding van MATRIX.

28 maart

Op 28 maart, de officiële Piano Day, zijn we aanwezig op de luchthaven van Zaventem, een markante plek in onze regio. Reizigers in Brussels Airport kunnen genieten van een pianomarathon. Deze zal gespeeld worden door professionele en amateurpianisten. De kinderkoren zullen de passanten in de luchthaven verrassen.

VOORSTELLINGEN

PRAKTISCH

Om tickets te bestellen voor de concerten en voor meer informatie over PianoDays2020 kan je terecht op de websites van de deelnemende cultuur- en gemeenschapscentra.

DEELNEMENDE PARTNERS

REGIO NOORDRAND, CULTUUR- EN GEMEENSCHAPSCENTRA (MACHELEN, ZAVENTEM, VILVOORDE, STROMBEEK, MEISE, OPWIJK, KAPELLE-OP-DEN-BOS, STEENOKKERZEEL), BIBLIOTHEKEN (STEENOKKERZEEL, ZAVENTEM, MERCHTEM, KAPELLE-OP-DEN-BOS, VILVOORDE, GRIMBERGEN, WEMMEL, KAMPENHOUT), CULTUUR- EN VRIJETIJDSCOÖRDINATOREN, DEELTIJDS KUNSTONDERWIJS (ZAVENTEM, VILVOORDE, GRIMBERGEN, WEMMEL).
IN SAMENWERKING MET KOOR & STEM, MATRIX
MET DE STEUN VAN DE VLAAMSE OVERHEID

Galerij