Menu
dec 11, 2020

Ontdek alle raamtekeningen in Zaventem

Ontdek alle raamtekeningen in Zaventem

Tien professionele, gepassioneerde illustratoren laten hun fantasie en tekenkunsten los op de ramen van het CC én op de ramen van inwoners van de gemeente. Ook dertien jonge talenten (tussen 12 en 15 jaar) van de Kunstacademie van Zaventem werken mee aan deze heuse outdoor illustratie-expo. De raamtekeningen zijn te zien t.e.m. 28 FEB '21 in het kader van Winterwonder, een initiatief van CC De Factorij om in deze barre tijden toch wat licht en warmte te verspreiden.

Download de flyer met het plan van de illustratoren en adressen bij 'Downloads' helemaal onderaan deze pagina.

Hanne Haverals - Diegemstraat 34 & 47

Hanne Haverals studeerde schilderkunst (Sint-Lucas Gent), illustratie en beeldverhaal (academie Gent) en Germaanse talen (UGent). Hoewel ze zowel werkt als schilder, tekenaar, illustrator en visual storyteller, vindt ze zichzelf in de eerste plaats een beeldend kunstenaar. Met haar beelden wil ze wel altijd een verhaal vertellen.

hannehaverals.com

Instagram @hannehaverals

Yelle De Knock - ramen CC

Yelle De Knock woont nu in Gent, maar is geboren in West-Vlaanderen, als dochter van een tegelbakkersfamilie (Atelier De Knock). Ze studeerde af als beeldend kunstenaar aan de Academie van Antwerpen en werkte daarna zo'n 10 jaar als textielontwerper. Yelle De Knock is gefascineerd door de wondere wereld buiten en daar ver voorbij. Ze tekent, schildert, ontwerpt, decoreert, knipt, plakt, maakt, denkt, vertelt en doet dat met kleur… en verve.

yelledeknock.be

Instagram @yelle_deknock

Lobke Rondelez - Markstraat 34

Illustrator en vormgever Lobke Rondelez behaalde haar masterdiploma aan Sint-Lucas te Gent. Als ze kleurpotloden, stiften, verf, krijtjes ziet, wil ze meteen aan de slag gaan. Ze houdt van kleuren en kleurencombinaties, omdat ze daar gelukkig van wordt. Ze verwerkt vaak kleine grapjes of dubbele bodems in haar illustraties en maakt dingen mooier, leuker, fijner, speelser dan ze zijn, zodat je glimlacht als je ze ziet. Ze reist graag in haar hoofd, op zoek naar nieuwe illustraties, locaties, onderwerpen, weetjes, feitjes en verhalen van mensen.

redlobster.be

Instagram @redlobster

Jurgen Walshot - Lindenstraat 37

Jurgen Walschot uit Alsemberg besloot na lang twijfelen naar Sint-Lucas in Gent te trekken voor de opleiding voor Grafisch Vormgever. Sinds 2003 werkt hij als illustrator en ontwerper. Daarnaast geeft hij les in Sint-Lukas Kunstschool Brussel. Zijn allereerste boek 'Alsjelieft!', geschreven door Geert De Kockere, werd bekroond met de Plantin-Moretusprijs en zijn eerste jeugdboek 'De vis in de boom' werd genomineerd voor de boekenpauw. Met schrijftster Kirstin Vanlierde maakte hij de graphic poem 'Stroom' en het jeugdboek 'De serres van Mendel' en er verschenen nog een stapel boeken over onder andere ridders, cijfers, letters, dino’s, de sint, de tuin, het klimaat,... Hij verzorgde ook de lay-out en covers van wetenschappelijke werken, romans en dichtbundels. Zijn prenten verschenen zowel in kranten en tijdschriften als op bestickerde wanden en bussen.

jurgenwalschot.be

Instagram @jurgenwalschot

Katrien Van Breedam - Olmenstraat 49

Katrien van Breedam is illustrator en docent toegepaste grafiek aan de Academie van Mechelen. "Met deze raamtekening wil ik jullie fantasie prikkelen. Het is een knipoog naar de kleine miniatuurtreintjes die je terug kan vinden onder de kerstboom. Een momentopname vol avontuur en verrassingen. Deze trein neemt julie mee op reis naar herinneringen, verhalen en dromen."

Instagram @katrienvanbreedam

Merel Eyckerman - Chrysantenlaan 11
Benjamin Leroy - Ridderstraat 25

De paden van Merel Eyckerman en Benjamin Leroy kruisten elkaar in 2000, wanneer ze beiden kozen voor de richting Illustratie aan de PXL in Hasselt. Vandaag staan de tekentafels naast elkaar en hebben ze samen een zoontje Rien en nog zo veel meer.
Benjamin is een boekenmaker, illustrator, verhalenverteller, bedenker, fantast, grapjas, piekeraar, perfectionist en monomaan. Het leukste vindt hij het bedenken van personages. “Pas als ik mijn personages helemaal ken mogen ze in het boek”. Merel illustreert vooral prentenboeken, maar tekent ook voor tijdschriften, educatieve uitgaven en kranten. Ze is dol op kleur, vormgeven en creëren. Haar kleurgebruik is dan ook opvallend en haar illustraties zijn heel herkenbaar, maar verrassen door bijzondere details en subtiele grapjes.

mereleyckerman.be
Instagram @mereleyckerman
benjaminleroy.be
Instagram @benjaminleroyillustrator
 

Tom Schoonooghe - Heldenplein 18 (Bakkerij Christiaens) & Vredelaan 6

Tom Schoonooghe reist na het behalen van zijn master Toegepaste Grafiek en Illustratie in Sint Lucas Antwerpen naar Chili om daar te ontdekken wat hij wil doen: kinderboeken maken. Terug thuis illustreert hij het prentenboek ‘Houd de dief!’ en wint de Boekenpluim. Sindsdien maakt Tom non-stop boeken met o.a. Wim Opbrouck, Geert De Kockere, Brigitte Mine, Stefan Boonen en Dimitri Leue, maar tekent ook voor Ketnet en Kazoom, maakt theater met ‘zijn’ theatercollectief EiBakkerij en vele zijdelingse projecten voor een levendig publiek.
"Tekenen is een passie, maar wat je ermee teweegbrengt, waar het je allemaal brengt en met wie je ermee in contact komt is nog veel boeiender"

tomschoonooghe.com

Instagram @tomschoonooghe_illustrator

Tom Schamp - Watertorenlaan 75

Tom Schamp groeide op in en rond Brussel. Hij maakt werk voor zowel de jonge lezer als de volwassen kijker. In de voorbije 20 jaar publiceerde Tom 35 prentenboeken, waarvan verschillende werden vertaald. Zijn kenmerkende stijl krijgt regelmatig een flink snuifje humor. Toms oudere illustraties zijn heel wat minder gedetailleerd dan zijn huidig werk. Tom’s fascinatie voor vreemde objecten, kleine handgeschilderde doosjes, postzegels en koffiepotten in de vorm van dieren bieden genoeg inspiratie voor knotsgekke illustraties.

tomschamp.com

Instagram @tom.schamp.illustrator

SASKIA ROGGE - WILLEM LAMBERTSTRAAT 4

Saskia Rogge is grafisch vormgever (bij o.a. Billie Bonkers) en illustrator. Ze is fan van streepjes, knaloranje en de zee.

Instagram @saskiarogge

Leerlingen Kunstacademie Zaventem

Nils Verhoelst -13j | Margot Moesen - 15j | Maarten Pauwels - 16j | Andreas Derycke - 12j | Heva Struyf - 15j | Linde Maelfeyt - 12j | Hannah Geens - 13j | Anaïs Henry - 14j | De Smedt-Jans Yaelle - 15j | Luna Strobbe - 15j | Fleur Marginet - 13j | Mirte Cloetens - 13j | Emma Avondroodt - 15j.
Met dank aan docent Luc Struyf.

Binnenkort vind je op deze pagina foto's van de Winterwonder-ramen.

 


Logo

We respecteren uw privacy

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om uw surfervaring makkelijker te maken, om socialemediafuncties aan te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia- en analysepartners. Lees meer.