Menu
jan 28, 2020

Mooov Filmfestival voor het eerst in Zaventem

Mooov Filmfestival voor het eerst in Zaventem

Zaventem is in 2020 voor het eerst een van de 7 locaties waar het bekende filmfestival MOOOV plaatsvindt. Van 21 tot 25 APR '20 kan je in CC De Factorij boeiende, internationale films bewonderen uit Palestina, China, Colombië, Senegal, Peru ... .

Mooov geeft je de kans om andere culturen te leren kennen, je eigen leefwereld los te laten en door de ogen van de ander te kijken. Het festival brengt de wereld in huis door een uitgebreid aanbod van films uit alle uithoeken van de planeet te presenteren. In twee zalen tonen we films voor jong en oud en in onze pop-up bar kan je elke avond gezellig nakeuvelen.

oproep: WERKGROEP FILMFESTIVAL

Ben je een cinefiel en wil je graag actief meewerken en nadenken over het filmfestival, stuur dan een mailtje naar info@ccdefactorij.be. Vanaf februari starten we met een werkgroep geëngageerde enthousiastelingen.

programma:

Hieronder vind je al een greep uit het aanbod. Hou onze website in de gaten voor het exacte programma en de uren.

CANCION SIN NOMBRE
Melina Leo, Peru
Een jonge vrouw komt samen met haar man uit het Andesgebergte haar geluk beproeven in Lima, de hoofdstad van Peru. Maar wanneer ze bevalt, wordt haar baby gekidnapt en doorverkocht.


JINPA
Pema Tseden, China
Koerier Jinpa komt op de uitgestrekte, kale vlaktes van Tibet een jonge man tegen die ook Jinpa heet. Zijn naamgenoot is op weg om de dood van zijn vader te wreken. Deze korte ontmoeting zal Jinpa’s leven voor altijd veranderen.


MONOS
Alejandro Landes, Colombia
Acht tieners krijgen in een onherbergzaam berglandschap in Zuid-Amerika een paramilitaire training. Ze moeten zorgen voor een niet zo gehoorzame melkkoe en een Amerikaanse gijzelaar.


ARAB BLUES
Manele Labidi, Tunesië
Selma woonde jaren in Parijs en keert terug naar haar geboorteland Tunesië om er een psychiatrische praktijk te openen. Ze kent eerst veel weerstand, maar na een tijdje groeit haar cliënteel.

ATLANTIQUE
Mati Diop, Senegal
Ada is verliefd op Suleiman, maar ze wordt gedwongen te trouwen met Omar. Suleiman waagt zich aan de overtocht per boot naar Spanje, maar die is volgens Ada’s vrienden gekapseisd op zee.


IT MUST BE HEAVEN
Elia Suleiman, Palestina
Es ontvlucht Palestina op zoek naar een nieuwe thuis, tot hij beseft dat zijn geboorteland hem als een schaduw volgt. De belofte van een nieuw leven slaat snel om in een absurde komedie.


LES HIRONDELLES DE KABOUL
Zabou Breitman & Eléa Gobbé-Mevellec, Frankrijk
Een jonger en een ouder koppel in Kaboel kruisen elkaars pad tijdens de zomer van 1998. Beide koppels hebben het moeilijk onder het fundamentalistische bewind van de Taliban, maar het zijn vooral de vrouwen die afzien.

 

www.mooov.be