Menu
jan 11, 2018

Gedichtendag & Volkskeuken

Gedichtendag & Volkskeuken

Gedichtendag is elk jaar hét poëziefeest van Vlaanderen en Nederland (en de start van de poézieweek). Aangezien het onze allereerste Gedichtendag ooit is, willen we er meteen een onvergetelijke ervaring van maken. Daarom hebben we een prachtig programma in elkaar gebokst voor onze bezoekers onder de titel: Love Will Tear Us Apart Again.

Overdag zijn de Zaventemse scholen in het gebouw in de weer met workshops van Jeugd & Poëzie. Tijdens een toonmoment presenteren ze hun poëtische resultaten.

's Avonds kan je om 17u30 je voeten gezellig onder tafel schuifen in de poëtische Volkskeuken. En om 19u30 start het avondprogramma.

Dankzij verschillende installaties in de foyer laten Jan Ducheyne en Adriaan Van Aken het publiek kennis maken met de combinatie poëzie en audio. Daarnaast presenteren we een schitterend scène-sur-scène podiumprogramma. De studenten van de Kunstacademie Zaventem gaan samen met Rudy Trouvé en Teuk Henri aan de slag met tekstjes uit Polaroids & Happy Endings: een boekje met niet minder dan 123 alfabetisch gerangschikte, korte, doch zeer speelbare theaterteksten bevat. Daarna brengen Jan Ducheyne & Noodzakelijk Kwaad poëzie recht uit het hart, gevoed door muziek,... de urgentie druipt ervan af. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn we heel trots dat dichteres Delphine Lecompte afzakt naar Zaventem. Zij brengt een selectie uit haar nieuwe bundel Western en bewijst zo dat ze poëzie schrijft die met niks te vergelijken is.

Je kan ons op ons woord geloven: wij nodigen je letterlijk uit voor een onvergetelijke avond!

Tickets en meer info.

Gallerij